Rușii fac SLUJBĂ în memoria navei amiral Moskva: A fost un simbol al Rusiei

Nava amiral Moskva, un simbol al Rusiei, a fost scufundată după ce ar fi fost lovită de rachete de producție ucraineana.

Biserica Ortodoxă Rusă a reluat retorica Kremlinului în justificarea războiului din Ucraina. Este o poziție care pare să determine un număr mare de preoți și enoriași ucraineni să întoarcă spatele Moscovei.

Rușii au plâns după scufundarea navei Moskva. La 12 ore după ce la bordul său a izbucnit un incendiu, nava amiral a Rusiei s-a scufundat pe fundul Mării Negre. Este o pierdere enormă pentru Rusia, o lovitură devastatoare – mai ales dacă se confirmă că a fost distrusă de rachetele de producție ucraineană. Crucișătorul este o pierdere militară, dar și o pierdere simbolică imensă pentru Kremlin. Nava amiral scufundată este acea navă căreia ucrainenii i-au să se ducă dr*cului. Totodată, este cea mai mare pierdere navală pe care Rusia a suferit-o de la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ceremonie religioasă la Sevastopol în memoria navei Moskva
La Sevastopol, în Crimeea, rușii au organizat o ceremonie religioasă în memoria navei Moskva. Potrivit BBC, un preot ortodox a fost prezent la ceremonie. Moskva ”a fost un simbol pentru toată lumea, un simbol al puterii noastre, al speranţei noastre, al renaşterii flotei noastre în anii 1990”, a spus căpitanul de rezervă Serghei Gorbaciov, în timp ce a vorbit în timpul ceremoniei.

Pierderea crucișătorului ”este o tragedie pentru zecile de mii de oameni care au slujit la bord în ultimii 20 de ani”, a adăugat preotul.

Potrivit Ministerului Apărării, echipajul a fost salvat de alte nave. Moscova susţine că ambarcațiunea s-a scufundat în timpul unei furtuni pe mare, după un incendiu şi o explozie la bord, în timp ce ucrainenii susţin că au lovit nava cu două rachete.

Ar fi supraviețuit doar 58 de membri ai echipajului din 510
Rusia nu a raportat niciun deces la bordul navei. În același timp, nu există cifre oficiale cu privire la numărul de persoane la bord, care se estimează că ar fi fost 510. Fostul deputat rus Ilia Ponomariov, acum rezident în Kiev, spune că au supravieţuit doar 58. Iar ucrainenii spun că şi comandantul navei, căpitanul Anton Kuprin, a murit.

În timp ce ține slujba pentru crucișător, Biserica Rusă justifică războiul
Biserica Ortodoxă Rusă a reluat retorica Kremlinului în justificarea războiului din Ucraina. Este o poziție care pare să determine un număr mare de preoți și enoriași ucraineni să întoarcă spatele Moscovei.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.