Amenintarea Kremlinului după ce nava Moskva s-a scufundat: „Acum luptăm cu NATO”

 

Olga Skabeyeva, prezentatoare a televiziunii ruse de stat şi apropiată lui Putin a declarat că „Al Treilea Război Mondial” a început după ce nava amiral a Rusiei, Moskva, a fost scufundată în Marea Neagră. Mai mult, Olga Skabeyeva spune că acum Moscova efectiv „ luptă cu NATO şi împotriva Statelor Unite ale Americii”.

Principala propagandistă a lui Vladimir Putin a susținut că invazia Ucrainei declanşat „Al Treilea Război Mondial”, după ce nava amiral a Rusiei, Moskva, a fost scufundată în Marea Neagră.

Olga Skabeyeva, un susținător înfocat al liderului de la Kremlin și un susținător al invaziei Ucrainei de către Rusia, a insistat că Moscova este acum efectiv în război cu NATO. Ea a sugerat că scufundarea crucișătorului Moskva în Marea Neagră a semnalat că „operațiunea militară specială” lansată de Putin în februarie a escaladat la un nou nivel.

Prezentatoarea Russia 1 a spus că Rusia luptă acum nu numai împotriva armamentului furnizat de NATO, ci și alianței însăși în ceea ce ea a numit „ Al Treilea Război Mondial”.

Skabeyeva a spus: „În ceea ce s-a escaladat acum poate fi numit în siguranță cel de-al Al Treilea Război Mondial. Asta este absolut sigur. Acum luptăm cu siguranță împotriva infrastructurii NATO, dacă nu chiar a NATO. Trebuie să recunoaștem asta”. Ea a adăugat: „Împotriva Statelor Unite ale Americii.

Deşi Rusia a respins ideea că Ucraina a scufundat nava, apropiata lui Putin spune cu totul altceva
Cu siguranță nu este o glumă şi ar trebui să ne gândim serios la distrugerea nodurilor de cale ferată, mai spune ea. Avertismentul vine în ciuda faptului că Rusia a respins ideea că Ucraina a contribuit la scufundarea navei Moscova printr-un atac cu rachete.

Moscova a susținut că nava a eșuat pe drumul de întoarcere către port, după ce un incendiu a izbucnit pe crucișă

Cu toate acestea, rapoartele de la Kiev au sugerat că nava s-a scufundat după ce forțele ruse au încercat să angajeze o dronă ucraineană care servește drept distragere a atenției, în timp ce forțele de apărare au lansat un atac din spate. Se crede că aproximativ 450 de soldați ruși s-au scufundat alături de navă.

În timp ce Rusia a susținut că Ucraina nu a jucat niciun rol în scufundare, oficialii au promis represalii și au lansat o serie de noi atacuri asupra capitalei ucrainene.

Planul lui Putin până pe data de 9 mai
Între timp, trupele ruse au fost forțate să se retragă din nordul Ucrainei după ce un convoi de tancuri a rămas blocat pe drumul spre Kiev, iar mai multe dintre vehiculele blindate au fost îndepărtate de un atac cu drone.

Soldații au fost acum redistribuiți în estul Ucrainei, în apropierea zonelor Donbas, Luhansk și Donețk, unde Rusia are o stăpânire mai puternică atât asupra zonei, cât și asupra populației. Schimbarea focalizării vine în momentul în care Putin speră să obțină cel puțin o aparență de victorie înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei din 9 mai.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *