Rusia este în stare de şoc! Decizia care a schimbat soarta războiului

În urma scufundării crucișătorului Moskva, rușii au publicat imagini nedatate cu marinarii care ar fi supraviețuit incidentului din Marea Neagră. Aceștia s-ar fi întâlnit cu șeful marinei. Pe de altă parte, apar informații care spun că mai mulți marinari au fost dați dispăruți.

Ies la iveală noi informații despre marinarii de pe Moskva! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu aceștia?
În cursul săptămânii trecute, crucișătorul Moskva s-a scufundat, însă autoritățile ruse nu au anunțat victime. Cu toate acestea, surse neoficiale au anunțat că la bordul navei-amiral existau peste 500 de marinari, însă nu toți au fost salvați.

Ucrainenii mai spun că printre cei care și-au pierdut viața se află și căpitanul navei.

Jurnaliștii de la postul de radio Europa Liberă spun că vestea trecerii în neființă a ofițerului Ivan Vakrușev, în vârstă de 41 de ani, a venit chiar de la soția acestuia care a publicat mesajul pe site-ul rus de socializare, Odnoklassniki.

”Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru nava sa. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei rămâne mereu un erou în inimile noastre”, se arată în postare.

Varvara Vakrușev, soția acestuia, a declarat pentru presa din Rusia că soțul ei a murit în urma scufundării navei, subliniind că a fost informată despre decesul acestuia pe data de 14 aprilie.

De asemenea, ea a mai spus că trupul acestuia a fost găsit, însă nu au existat informații suplimentare cu privire la circumstanțele decesului.

Alți 27 de membri au dispărut
Soția ofițerului a mai spus că 27 dintre aceștia au fost dați dispăruți, însă nu există nicio confirmare oficială cu privire la acest aspect.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a publicat un video cu o paradă la Sevastopol, unde, potrivit rușilor, apar marinarii de pe nava scufundată.

Problema este că imaginile nu sunt datate, astfel că nu se poate ştii dacă acestea au fost într-adevăr filmate după scufundarea crucişătorului. În imagini, apar marinarii care sunt întâmpinați de Comandantul șef al marinei militare ruse, amiralul Nikolai Yevmenov.

Comandantul navei a fost eliminat
Consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, spune că Anton Kuprin, comandantul crucișatorului „Moskva” și-a pierdut viața în timpul exploziei și incendiului de la bordul navei, notează NEXTA.

Presa internațională mai spune că acesta este cel care a dat ordinul ca Insula Șerpilor să fie bombardată în prima zi de război, respectiv 24 februarie.

La bordul navei se aflau 510 persoane, dintre care 452 și-ar fi pierdut viața în urma exploziei. Presa internațională mai scris că 58 de persoane au fost salvate.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *