GENERAL

A DISPARUT șeful Flotei Ruse din Marea Neagră?

Igor Osipov Arrested

Surse de la Kiev spun că există suspiciuni că șeful Flotei a lui Putin, Igor Osipov, se afla la bordul navei Moskva în momentul în care aceasta a fost lovită de rachetele ucrainene de apărare de coastă, relatează The Mirror. Igor Osipov nu a mai fost văzut în viață de când nava de război Moskva s-a scufundat luna trecută.

Până în prezent, Rusia a recunoscut o singură victimă pe Moskva, dar este clar că au fost uciși mult mai mulți. De asemenea, nu este clar câți au fost răniți și unde ar putea primi tratament ca urmare a acestei situații.

Între timp, Ucraina a susținut inițial că Putin l-a reținut pe Osipov pe fondul furiei sale legate de atac, în timp ce alte rapoarte au sugerat că acesta a fost suspendat din funcție.

Niciuna dintre cele două teorii nu a fost confirmată de Moscova, dar oficialii ruși au insistat la începutul acestei săptămâni că bărbatul de 49 de ani se afla la “postul său de luptă”, dar “nu avea chef” să dea ochii cu publicul. “Bineînțeles că nu are chef de rețele de socializare și de felicitări, dar sunt sigur că el și oamenii noștri din Marea Neagră simt sprijinul nostru”, au declarat oficialii rusi pentru jurnalisti.

Amiralul a lipsit cu desăvârșire de la parada din Piața Roșie de Ziua Victoriei, la care ar fi trebuit să participe în mod obișnuit. Numele său a fost listat ca fiind prezent la Ziua Flotei Mării Negre din 7 mai, pentru ca ulterior să fie eliminat.

Mai multe surse de la Kiev afirmă că Osipov nu a mai fost văzut “în direct”, totuși, de la scufundarea navei amiral pe 14 aprilie.

“Flota Mării Negre discută dacă Osipov ar fi putut fi la bordul crucișătorului Moskva în momentul atacului”, a declarat o sursă pro-Kyiv, care a afirmat că deține informații din interiorul marinei rusești .

Canalul rusesc de telegram VChK-OGPU, între timp, a raportat că nimeni nu l-a văzut pe Osipov față în față de o lună, în ciuda faptului că numele său a fost văzut în documente semnate recent.

Dacă se afla la bordul navei, soarta sa ar fi acoperită de lipsa de claritate pe care Ministerul rus al Apărării a oferit-o cu privire la incident. La momentul respectiv, Moscova a susținut că cauza a fost mai degrabă un incendiu la bord decât un atac cu rachete.

Tatăl unui marinar dispărut, presupus mort pe nava de război, a declarat după o întâlnire cu autoritățile săptămâna trecută: “Cifrele privind morții și răniții de pe crucișătorul Moskva vor fi clarificate de către Flota Mării Negre și Ministerul Apărării atunci când vor considera oportun”.

Sursa: stiripesurse.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.