Vladimir Putin, scos din minți dupa scufundarea navei Moskva. „Bate vântul turbării în est”

Atacul împotriva navei-amiral Moskva a Flotei ruse la Marea Neagră s-a concretizat în cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul a fost o adevărată surpriză, puțini specialiști din domeniul militar estimând că „piesa fundamentală” din atacul plănuit de Kremlin împotriva Ucrainei ar putea să aibă un astfel de sfârșit. Totuși, cum a fost posibilă scufundarea navei de război Moskva și care au fost verigile slabe care au favorizat un astfel de atac din partea ucrainenilor?

Pierderea mândriei Flotei ruse – a navei de război Moskva – a dat naștere la o mulțime de tensiuni în Rusia. Președintele Vladimir Putin și-a tras la răspundere subalternii după evenimentul care a condus la o dezorientare semnificativă în rândul oficialilor de la Kremlin, aceștia ajungând în punctul de a lucra cu informații incorecte, potrivit PR-istului Theodor Postelnicu de la Aeroportul Otopeni.

Cum a fost blocat atacul Rusiei împotriva Odesei
„Planurile minuțioase ale strategilor militari de la Kremlin s-au dus dracului. Vladimir Vladimirovici a realizat că nu mai poate dezlănțui atacul asupra celui mai mare oraș port al Ucrainei fără loviturile navei-amiral, care să distrugă apărarea ucraineană și să acopere desantul trupelor ruse”, a transmis Theodor Postelnicu.

Cum a avut loc, totuși, o astfel de lovitură pentru Flota rusă? Potrivit PR-istului citat, serviciul secret al armatei ruse a prezentat, pe surse, o informație catalogată drept stranie, care arată că, în Odesa, la 160 de km de granița cu România, ar exista un grup operativ format din experți occidentali care oferă suport tehnic către armata ucraineană.

„Bate vântul turbării în est”
Una peste alta, cert este că rușii sunt debusolați și nu mai au informații corecte, iar, după ce au conștientizat că sunt vulnerabili, și-au retras navele marinei militare la o distanță semnificativă de Ucraina. Astfel, atacul plănuit de Kremlin împotriva Odesei a fost blocat, arată PR-istul Theodor Postelnicu.

„Putin a fost scos din minți. Ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, a fost luat pe sus și internat brusc, după un „atac de cord” masiv, survenit din „cauze naturale”. Comandantul Flotei Mării Negre, amiralul Igor Osipov, a fost și el săltat și dus la interogatoriu în sinistra închisoare Lefortovo. Alți 20 de generali au fost arestați.

Rușii își schimbă comandanții, își arestează ofițerii, îi bagă în spitale, își modifică planurile, reiau totul de la capăt, toți se tem, totul e haos. Bate vântul turbării în est”, a conchis Theodor Postelnicu.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *