“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Republica Moldova se teme de un atac al Rusiei. Este PERICOL la granița României!

Romania Moldova Transnistria 538x332 1

Pericol la granița României. Un semnal de alarmă vine din Republica Moldova, care face referire la ultimele mișcări făcute de trupele ruse. S-ar putea extinde războiul declanșat în Ucraina? Informații de ultimă oră.

Alertă la granițele României. Republica Moldova se teme că Rusia ar putea invada țara, având în vedere că în ultima perioadă, trupele lui Vladimir Putin au început să se extindă spre sud-vestul Ucrainei și s-au apropiat de Transnistria, acolo unde au și staționat.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă a tras un semnal de alarmă în acest sens. Într-un interviu acordat pentru CNN, aceasta a amintit de istoria ”tumultoasă” dintre România, Rusia, dar și Republica Moldova.

Totodată, Gavriliță adaugă că deși oamenii au votat masiv și au ales drumul pe care doresc să meargă, la momentul actual, situația a devenit una incertă.

Relația dintre Republica Moldova și Rusia
„Republica Moldova a avut o istorie tumultoasă, într-o regiune complicată; nu doar că a fost parte a Uniunii Sovietice, a făcut parte şi din România în perioada dintre Primul şi al II-lea Război Mondial, majoritatea populaţiei este vorbitoare de limbă română, dar avem şi ucraineni, ruşi, bulgari şi găgăuzi, o minoritate vorbitoare de turcă.

La ultimele alegeri, oamenii au votat masiv pentru o majoritate proeuropeană, pentru un parcurs al instituţiilor democratice, pentru combaterea corupţiei, asigurarea respectării drepturilor omului şi, desigur, pentru eforturile de integrare europeană.

Deci, obţinerea statutului de candidat pentru integrarea europeană a fost o victorie semnificativă pentru Moldova, una pe care oamenii au aşteptat-o mult timp, dar este foarte nefericit că se întâmplă într-un astfel de context complicat în regiune şi în vremuri atât de oribile pentru Ucraina”, afirmă Natalia Gavriliţă într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Aceasta a fost întrebată despre temerile privind un atac al Rusiei în Republica Moldova. În acest sens, Natalia Gavriliță susține că există riscuri, având în vedere modul în care rușii înaintează.

Pe de altă parte, ea a mai adăugat că Republica Moldova face tot posibilul pentru a menține pacea, dar și stabilitatea, astfel încât luptele să nu escaladeze.

Republica Moldova se teme de escaladarea conflictului din Ucraina
„Suntem îngrijoraţi, desigur, acesta este un risc, deocamdată este un scenariu ipotetic, dar dacă operaţiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odesa, atunci sigur că suntem foarte îngrijoraţi, mai ales ţinând cont de faptul că sunt trupe pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria.

Facem tot posibilul pentru a menţine pacea şi stabilitatea şi pentru a ne asigura că luptele nu escaladează”, a precizat premierul Republicii Moldova.

Totodată, ea a mai punctat faptul că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu afectează doar Republica Moldova, ci și orice alt stat mic care se bazează pe ordinea internațională, având în vedere că multe reguli au fost încălcate în ultimele cinci luni de zile.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.