“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ISTORIENOUTATI

Regina mamă Elena și impostura de la Yad Vashem

rgm

Regina Elena, soția de care Carol s-a despărțit, pentru motive greu de mărturisit, jenante pentru orice bărbat, a primit după război ciudata distincție israelită numită DREPT ÎNTRE POPOARE. Iată, după wikipedia, semnificația acestui titlu:

„Drept între popoare” (ebraică : חסיד אומות העולם Hasid Umot HaOlam) este un titlu acordat în viață sau post mortem, de statul israelian prin intermediul institutului Yad Vashem, pe baza unei legi speciale a Knesset-ului (parlamentul israelian), martirilor și eroilor ne-evrei care, în vremea Holocaustului, în condiții vitrege, când purificarea etnică, jaful, crima și oportunismul deveniseră politică de stat, considerate naționalism și răsplătite cu medalii și onoruri – și-au riscat viața, familia și averea pentru a-și păstra omenia și iubirea aproapelui, ajutându-i și salvându-i pe evreii prigoniți.

Într-o țară care, nu-i așa?!, e pe locul doi în lume la holocaustizat evrei, e mare lucru că s-au găsit totuși câteva excepții care să mai salveze câtuși de puțin din onoarea neamului și a Țării. Cum, cu ce fapte sublime s-a calificat regina mamă în ochii autorităților israliene, se cam știe. Este vorba de momentul când nemții au trimis la București câteva garnituri de tren pe care Ion Antonescu să le încarce cu evrei, vreo 20.000, care să fie deportați în Polonia, la Auschwitz. S-a scris mult despre refuzul mareșalului de a-și exporta supușii evrei. Numai eu cunosc vreo zece nume ale unor pesoane care după război au susținut că a avut fiecare rolul decisiv în a-l determina pe mareșal să nu le dea nemților satisfacție. În fruntea acestor eroi închipuiți l-aș aminti pe rabinul Alexandru Șafran. În memoriile sale își arogă toate meritele. Mai intră în discuție și o înaltă față bisericească, câțiva funcționari din guvern, de la Gara de Nord etc. La un moment dat a început să se pronunțe și numele reginei mame Elena.

Îndeosebi în legătură cu intervenția autoritară a mamei regelui, dar și cu privire la ceilalți pretendenți, mi-am pus întotdeauna următoarea întrebare:

dacă au avut atâta influență și autoritate asupra lui Antonescu, determinându-l să-i lase în voia lor pe cei 20.000 de evrei ceruți de la Berlin, cum se face că nici unul, și mai ales regina mamă, nu s-au mai folosit de acea influență / autoritate asupra lui Antonescu pentru a-i salva pe cei „jdemii de evrei”, vreo 400.000 de evrei, duși la exterminare în Transnistria! Nici regina mamă, nici însuși regele Mihai și nici măcar rabinul șef Alexandru Șafran, nu sunt înregistrați în documente și nici măcar în declarații proprii că ar fi intervenit în vreun fel pentru a împieica sau curma desfășurarea holocaustului din Transnistria! Măcar să-l fi tras discret de mânecă pe mareșal că nu e-n regulă ce se întâmplă în Transnistria!

VEZI SI: A MURIT REGELE MIHAI

Mareșalul a dovedit că este un om civilizat și acceptă critici, sugestii etc. Vezi corespondența cu Filderman, cu Dinu Brătianu. Deci i se puteau adresa niscai întrebări politicoase cu privire la soarta evreilor din Transnistria! Nu i s-a adresat nimeni pe acest subiect! Nici regele Mihai, nici muma regelui, niciun politician român, niciun diplomat străin cu care au intrat în contact emisarii lui Antonescu trimiși în străinătate să obțină un armistițiu! Nimeni nu l-a făcut atent că mor evreii cu sutele de mii la doi pași dincolo de Nistru. Uciși de românii săi!

Nici măcar delegația de diplomați neutri de la București, în frunte cu reprezentanții ambasadei Elveției, care s-au deplasat în Transnistria în acest scop, să vadă care este adevărul, nu au avut de semnalat ceva grav! Nici emisarii Crucii Roșii Internaționale care au străbătut și ei Transnistria la picior nu au avut ceva de semnalat!

VEZI SI: Hitler: Regele Mihai a tradat si a predat Romania Uniunii Sovietice

A existat chiar și o echipă trimisă de Papa de la Roma, vestitul PIUS XII, să cerceteze în ce condiții trăiesc / mor evreii strămutați temporar în Transnistria! Raportul întocmit de ancheta respectivă l-a făcut pe vestitul Papă să-i acorde guvernatorului Transnistriei, profesorului George Alexianu, cea mai înaltă distincție oferită de Vatican în acel an!

Așadar, cum să-și merite regina mamă recunoștința evreilor dacă nu a fost în stare să intervină întru salvarea de la moarte a sute de mii de evrei români holocaustizați în Transnistria?!

Una din două: ori regina mamă nu a avut nicio contribuție la salvarea celor 20.000 de evrei râvniți de nemți, ori în Transnistria nu era cazul să intervină în favoarea evreilor, deoarece în Transnistria evreii nu au fost supuși unui regim de exterminare! Nici pe departe!

VEZI SI: „Bagajelele” cu care Regele Mihai a plecat din România – VIDEO

Mai rămâne să remarcăm lașitatea acelui Ronald Lauder, lider mondial al evreilor care, comentând deunăzi moartea regelui Mihai, a încercat să profite de dispariția celui mai important martor în viață al celor petrecute în Transnistria și să formuleze acuzații la adresa românilor până acum nemaiauzite! Regele, cât a trăit s-a abținut / s-a ferit să spună adevărul, ca să nu-i supere pe evrei! E de așteptat să urmeze acum alte declarații evreiești nerușinate. Regele Mihai a fost în poziția cea mai bună pentru a pune adevărul în drepturile sale, pentru a spune ce a fost în Transnistria, dar a tăcut sau a făcut declarații în doi peri, care le-au covnit detractorilor noștri. După isprava de la 23 august 1944, tăcerea sa pe acest subiect este a doua mare trădare cu care s-a făcut de pomină în istoria noastră!

Vom reveni!

ION COJA

VEZI SI: Propunere soc catre Biserica: Regele Mihai sa devina SFANT in calendarul crestin

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.