Putin se ține de glume! Rușii reținuți la protestele antimobilizare au primit ordin de încorporare în armată la secțiile de poliție

Aproape 1400 de persoane au fost reținute în 39 de orașe din Rusia după un val deproteste împotriva mobilizării pentru războiul cu Ucraina, potrivit datelor strânse de proiectul pentru drepturile omului OVD-Info , care a monitorizat situația arestărilor, menționând că aproape 600 de persoane au fost reținute în Moscova.

Rus arestat la Moscova în timpul unui protest antimobilizareFoto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miecuri o mobilizare parțială, în timp ce ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a ordonat ca 300.000 de rezerviști să fie recrutați în armată.

Activiștii anti-război din mișcarea Vesna și susținătorii lui Alexei Navalnîi au chemat rușii la proteste împotriva deciziei președintelui, în timp ce Procuratura de la Moscova atenționat oamenii că nu au voie să participe la mitinguri care nu au primit aprobare de la autoritățile ruse.

Citiți și:  Putin: "Noua ordine mondială va înlocui lumea unipolară care frânează dezvoltarea civilizaţiei"

Potrivit OVD-Info, la mai multe secții de poliție din Moscova, unde au fost reținute aproape 600 de persoane, bărbații arestați au primit ordine de încorporare.

Soția unuia dintre cei arestați la Moscot a declarat pentru Mediazone, citată de Meduza , că soțul ei a primit citația personal de la un comisar militar.

„L-au filmat în timp ce îi înmânează o citație și i-au spus că nu poate refuza să o accepte, pentru că este cetățean al Federației Ruse și trebuie să vină la comisariat”, a povestit femeia.

Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre reținuți a fost amenințat cu un dosar penal pentru că a refuzat să semneze o citație.

Citiți și:  Ordin ULUITOR dat de Vladimir Putin pentru zonele din Ucraina controlate de trupele ruse

Și în în Voronej, la o secția de poliție, unde au fost aduși protestatarii, mai mulți bărbați au primit citații la biroul militar de înregistrare și înrolare pentru 23 septembrie, potrivit Mediazone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.