Profesor italian de microbiologie: Numărul de protejați NU COINCIDE cu numărul de vaccinați

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata protecției oferită de vaccin.

Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, spune profesorul italian de microbiologie Andrea Crisanti.

Creșterea, chiar și în Italia, a numărului de cazuri de coronavirus depinde în principal de durata de protecție oferită de vaccin, motiv pentru care este necesară așa-numita a treia doză.

De acest lucru este convins Andrea Crisanti, director al Departamentului de Medicină Moleculară de la Universitatea din Padova, care a explicat vineri, în cadrul conferinței „Il tempo della salute”, organizat de Corriere della Sera, că „dinamica transmiterii Covid depinde de doi factori: numărul de persoane protejate și durata protecției”, scrie Agenția ANSA.

„Numărul de persoane protejate nu coincide cu numărul de persoane vaccinate, pentru că după șase luni protecția scade semnificativ pe partea de transmitere”, a adăugat profesorul.

O persoană vaccinată este protejată în proporție de 95% împotriva infecției și a transmiterii bolii, dar după șase luni această protecție scade la 40%.

„De aceea trebuie să facem a treia doză. Dacă vrem să protejăm persoanele fragile, oncologii și bătrânii, trebuie să vaccinăm selectiv aceste persoane, dar dacă vrem să menținem transmisia la un nivel scăzut, trebuie să facem a treia doză pentru toată lumea”, a spus Crisanti.

În final, întrebat cum își imaginează Crăciunul, Crisanti a răspuns: „Crăciunul și Revelionul pot fi sărbătorite, dar eventual în rândul persoanelor vaccinate și cu precauțiile necesare”.

Vezi si: JURNALIȘTI PERSECUTAȚI PENTRU ADEVĂR. FBI și procurori din New York au percheziționat locuințele ziariștilor de la Project Veritas

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *