“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

JURNALIȘTI PERSECUTAȚI PENTRU ADEVĂR. FBI și procurori din New York au percheziționat locuințele ziariștilor de la Project Veritas

170484

Fondatorul și directorul general al Project Veritas, James O’Keefe, anunță că locuințe ale actualilor și foștilor jurnaliști de la Project Veritas au fost percheziționate de FBI. Jurnaliștii de la Project Veritas făcuseră în ultima perioadă o serie de dezvăluiri despre practici neetice ale marilor companii de vaccinuri în frunte cu PFIZER. Iată mesajul fondatorului Project Veritas – VIDEO:

„M-am trezit cu vestea că apartamentele și casele jurnaliștilor sau foștilor jurnaliști de la Project Veritas au fost percheziționate de agenți FBI. Se pare că Districtul Sudic din New York a luat acum jurnaliști în vizor pentru presupusa „infracțiune” de a-și face meseria în mod legal și cinstit.

A trebuit să mă gândesc serios înainte de a face această declarație. Este o decizie pe care numai eu o pot lua. Ei nu vor să mă apăr și au încercat imediat să mă reducă la tăcere. De aceea, scrisoarea de însoțire pentru citația Marelui Juriu pe care am primit-o conține acest limbaj:

Prin prezenta, guvernul vă solicită să vă abțineți în mod voluntar de la divulgarea existenței citației către orice terță parte. Deși nu aveți nicio obligație de a vă conforma solicitării noastre, vă cerem să nu faceți nicio dezvăluire, pentru a păstra confidențialitatea anchetei și pentru că dezvăluirea existenței acestei anchete ar putea interfera cu, și împiedica, ancheta.

Dar, deși Departamentul de Justiție ne-a cerut să nu dezvăluim existența citației, s-a întâmplat ceva foarte neobișnuit. La mai puțin de o oră după ce locuința unuia dintre reporterii noștri a fost percheziționată în secret de către FBI, The New York Times, pe care îl dăm acum în judecată pentru defăimare, l-a contactat pe reporterul Project Veritas pentru a face un comentariu.

Nu știm cum a aflat The New York Times despre punerea în aplicare a unui mandat de percheziție la domiciliul reporterului nostru sau despre obiectul mandatului de percheziție, deoarece anchetele Marelui Juriu sunt secrete.

FBI a ridicat documente de la actualii și foștii jurnaliști Veritas, în ciuda faptului că echipa noastră juridică a contactat anterior Departamentul de Justiție și a transmis în mod voluntar date incontestabile care demonstrează lipsa de implicare a Proiectului Veritas în activități și/sau intenții ilegale.

La fel ca orice reporter, ne confruntăm constant cu primirea de informații de la surse și luăm măsuri pentru a verifica autenticitatea, legalitatea și relevanța acestora pentru presă.

Demersurile noastre au fost parte a unui jurnalism responsabil și etic și nu avem nicio îndoială că Project Veritas a acționat corect la fiecare pas.

Cu toate acestea, se pare că jurnalismul însuși ar putea fi judecat acum.”

Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a asculta întregul mesaj transmis de James O’Keefe.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.