“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ȘTIRI BUZAU

„PLÂNGEAU SĂRACELE FETE. A TREBUIT SĂ LE DAU AFARĂ”. UN PATRON DESPRE CONSECINȚELE CREȘTERII SALARIULUI MINIM

Un important angajator din județul Buzău, dar care a preferat să-și păstreze anonimatul, a declarat reporterului site-ului buzoienii.ro că a fost nevoit să facă reduceri de personal încă din prima lună în care s-a majorat salariul minim pe economie.

„Plângeau săracele fete. Au rămas fără serviciu. Și mie îmi pare nespus de rău. Dar n-am avut de ales. După majorarea salariului minim, am calculat și am tras linie. Fondul de salarii a crescut cu 250 de milioane. Angajații nu câștigă mare lucru în plus, dar banii pe care firma trebuie să-i plătească pentru impozite sunt mult mai mulți. Cum n-am vândut nimic în plus față de alte luni, n-am avut ce face, a trebuit să trec la disponibilizări” ni s-a plâns respectivul patron buzoian.

FATA PLANGE


AVERTISMENTE ÎNCĂ DE ACUM O LUNĂ

În urmă cu o lună, patronii reuniți în asociația IMM-urilor din Buzău au avertizat că în unele cazuri, acolo unde predomină angajații cu salariul minim, se va ajunge la disponibilizări.

„Noi suntem de acord, cei cu salariul minim merită mai mult. Da, cum să trăiești decent cu nici zece milioane de lei în mână pe lună ? Dar dacă firma nu poate oferi mai mult ? Se va ajunge la disponibilizări” avertiza la momentul respectiv Ștefan Davidescu, președintele Asociației Patronale IMM de la Buzău.

„În firmele care aveau angajați cu salariul minim se vor proturge turbulențe importante. Cei cu salariul minim îi vor ajunge din urmă pe cei aflați cu o treaptă superioară. În mod normal ar trebui să urmeze o creștere în cascadă a tuturor salariilor din firmă. Dar, din nou, pun aceeași întrebare. Dacă firma nu are de unde ?” a completat acesta.

VARIANTE PENTRU O NOUĂ CREȘTERE DIN 2018

Pe acest fond, presa centrală a relatat recent ca Ministerul Muncii are în vedere 3 variante de lucru privind cresterea salariului minim pe economie din anul 2018:

  • Varianta A: 2 salarii minime pe economie, respectiv 1750 lei brut pentru sistemul bugetar si 1550 lei/luna pentru sistemul privat;
  • Varianta B: 1550 lei/luna atat pentru sistemul privat, cat si pentru cel bugetar;
  • Varianta C: 1650 lei/luna atat pentru sistemul privat, cat si pentru cel bugetar.

Toate cele trei variane sunt proaste, una mai proasta ca alta” – reclama presedintele Consiliului IMM, Liviu Rogojinaru.

Varianta A tocmai de aceea a fost denumita asa, pentru ca e cea mai proasta. Cine a facut un pic de scoala stie ca <<minim>> inseamna un singur lucru, nu exista doua minime. Cum poti sa ai doua salarii minime?! Si atunci, aceasta varianta nici nu-si are rostul sa o discutam, este o solutie complet gresita”.

El se plange ca o crestere diferentiata a salariului minim pe economie va adanci si mai mult lipsa fortei de munca disponibile pentru micile afaceri din sectorul privat. „In momentul in care se va face un salariu mai mare la stat, va fi o migrare la stat a putinei forte de munca ramase . Deci, se va accentua aceasta gaura din economie. La momentul actual, nicio confederatie patronala nu este de acord cu aceasta crestere a salariului minim”.

In schimb, varianta a doua, o majorare a salariului minim de la 1.450 de lei la 1.550 de lei brut, in toata economia, „poate fi luata in calcul daca vedem un studiu foarte clar si serios privind efectele asupra IMM”, a mai spus liderul patronatului IMM-urilor.

Auraș Tereacă – Sursa: Buzoienii.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. pai atunci sa mai scada din taxe ca sa se cunoasca ceva in buzunar. Ups, dar de unde atunci bani pt pensii, ajutoare sociale, salariile marite ale bugetarilor si mai ales de unde sa mai fure si politicienii nostri.

  2. pai atunci sa mai scada din taxe ca sa se cunoasca ceva in buzunar. Ups, dar de unde atunci bani pt pensii, ajutoare sociale, salariile marite ale bugetarilor si mai ales de unde sa mai fure si politicienii nostri.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.