fbpx
INTERNATIONALSTIRI

Papa Francisc i-a primit ca oaspeți pe Bill Clinton și Alex Soros (fiul lui George Soros) / VIDEO

ris8777

Papa Francisc s-a întâlnit miercuri cu fostul președinte american Bill Clinton într-o audiență privată la reședința papală Casa Santa Marta. Din delegația lui Clinton au făcut parte mai mulți americani proeminenți, printre care Alex Soros de la Open Society Foundations (Fundațiile pentru o Societate Deschisă).

Clinton, care acum își concentrează eforturile pe filantropie și afaceri publice, vizitase Albania pe 3-4 iulie și primise din partea premierului albanez o medalie de recunoștință publică pentru sprijinul acordat Albaniei și pentru intervenția NATO în războiul din Kosovo, relatează site-ul de știri Euractiv.

Soros, fiul finanțatorului miliardar și filantropului George Soros, l-a însoțit pe Clinton atât în Albania, cât și la Vatican. Soros este noul președinte al Open Society Foundations, un gigant filantropic pe care l-a fondat tatăl său.

Papa i-a oferit lui Clinton o statuie a unei femei care ține în mână un porumbel. Suveranul pontif a spus că aceasta reprezintă ‘o lucrare pentru pace’.

Clinton i-a dăruit Papei Francisc ‘o tăviță cu simbolul Statelor Unite pe ea’, potrivit unui videoclip postat pe Twitter de Vatican News. Biroul lui Clinton a declarat pentru CNA (Catholic News Agency) că darul a fost o tavă de porțelan personalizată cu sigiliul prezidențial. De asemenea, fostul președinte i-a scris o notă personală suveranului pontif. Biroul de presă al Sfântului Scaun a descris, într-un e-mail din 5 iulie, întâlnirea drept o ‘audiență privată’ cu președintele Bill Clinton și delegația sa. Acesta a furnizat fotografii, dar nicio altă informație.

Clinton i-a mulțumit Papei Francisc pentru tot ceea ce a făcut pentru Biserică și pentru lume, a declarat biroul lui Clinton pentru CNA.

După întâlnire, Papa Francisc a salutat delegația ce îl însoțea pe Clinton. Din grup făceau parte ginerele președintelui, Marc Mezvinsky, și Strobe Talbot, fost coleg de cameră al lui Clinton la Oxford, care a fost secretar de stat adjunct în administrația Clinton. Actualul ambasador al SUA pe lângă Sfântul Scaun, Joe Donnelly, nu a fost prezent, a precizat biroul lui Clinton.

CNA a solicitat un comentariu din partea Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, dar nu a primit un răspuns până la data publicării.

După cum a raportat anterior CNA, Open Society Foundations și grupurile sale aliniate au finanțat eforturile de legalizare a avortului în Irlanda, Polonia, Mexic și alte țări tradițional catolice. Rețeaua Soros a finanțat, de asemenea, eforturile de a schimba prioritățile politice ale catolicilor americani și de a adopta o legislație puternic pro-avort, cum ar fi o măsură electorală din Michigan pentru a declara avortul drept constituțional.

Fondatorul fundației, George Soros, care s-a descris ca fiind un dușman al ‘ideologiilor extremiste și totalitare’, a declarat că a reușit să submineze apartheidul sud-african și să liberalizeze Ungaria, țara sa natală, și chiar Uniunea Sovietică. Fundația Open Society Foundations oferă peste 1,5 miliarde de dolari pe an pentru drepturile omului și apărarea democrației, printre alte cauze din SUA și din întreaga lume.

Alex Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat luna trecută pentru Wall Street Journal că este ‘mai politic’ decât tatăl său și că intenționează să se concentreze mai mult pe politica internă a SUA. Dreptul la vot și dreptul la avort se numără printre cauzele sale. Soros conduce, de asemenea, un comitet de acțiune politică aliniat la Open Society Foundations, numit Democracy PAC, care dispune de aproximativ 125 de milioane de dolari pentru a cheltui în politica internă a SUA.

Cu toate acestea, Open Society Foundations a anunțat la 30 iunie că va concedia 40% din cei aproximativ 800 de angajați din întreaga lume, ca parte a unor schimbări majore ale modelului său de operare, relatează CNN.

sursa: saccsiv

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.