fbpx
OPINII

NOUĂ stare de alertă, moțiune de cenzură ”ACUM”. Chirieac: România, în genunchi!

stare de alerta romania
Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări în contextul în care premierul Ludovic Orban a spus că poate fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Suceava, că, în cazul în care transmiterea în comunitate a noului coronavirus rămâne semnificativă, ar putea fi luată în calcul prelungirea stării de alertă.

„Cred că așa se va întâmpla. Va fi stare de alertă până pe 15 august, poate chiar încă o săptămână. După, se va reveni la o pseudo-normalitate, pentru că, pe 27 septembrie, ar trebui să aibă loc alegerile locale. Ori alegeri locale în stare de alertă… greu de susținut așa ceva. În democrație, trebuie să-ți faci campanie electorală, să te duci să vorbești cu alegătorii, nu poți să faci totul pe Internet”, a spus, sâmbătă după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Cu privire la evoluția noului coronavirus în România, a spus: „Infectările sunt în creștere. Înțeleg că spitale mari au ajuns deja la limită, cum e Matei Balș. Nu avem motive să ne bucurăm foarte tare.”

„Ca populația să rămână în alertă, eu zic că este un lucru bun, adică să respecți pe cât posibil distanța socială, în clădirile publice închise să porți mască. Lucrurile acestea trebuie să existe. Dar, din punct de vedere strict politic, cred că Guvernul va împinge starea de alertă cât mai mult posibil. Nu știu dacă legea permite să aibă loc alegeri în stare de alertă. Eu cred că nu, pentru că, în secția de votare, pot fi lejer 100 de persoane la un moment dat. Deci, nu cred că poți să faci alegeri în stare de urgență sau de alertă. Asta ar însemna, în continuare, amânarea alegerilor locale și implicit amânarea alegerilor parlamentare. Deci, ne aflăm într-o situație nu foarte confortabilă”, a adăugat Bogdan Chirieac.

Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură

„În opinia mea, nu va fi nicio moțiune de cenzură până când Guvernul liberal nu va eșua în majorarea pensiilor cu 40 la sută. Gândiți-vă că se introduce acum o moțiune de cenzură, România e în genunchi. Domnul Cîțu a pus România în genunchi! Mă refer la împrumuturile aberante făcute la dobânzi ieșite din toate standardele. Sunt date oficiale. Deci, gândiți-vă că ar veni acum un Guvern PSD-Pro România-ALDE care nu ar avea nici el de unde să mai mărească pensiile”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Sursa: dcnews.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.