“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

CIRC în Parlament la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Îmbrânceli și bătaie pe microfon

Breaking News Alert

UPDATE 2: Ionuț Moșteanu, liderilor deputaților USR PLUS, a cerut includerea pe ordinea de zi a calendarului moțiunii. Cererea nu a fost aprobată.

UPDATE 1: Scandal politic. USR-PLUS nu vrea ca Florin Roman (PNL) să conducă ședința în care trebuie citită moțiunea de cenzură. Șefa Senatului, Anca Dragu, conduce ședința.

Știre inițială: Se citește moțiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Cîțu

PNL și PSD și-au schimbat strategia și au anunțat că vor fi prezente, joi, la Plenul reunit. USR-PLUS, PSD, AUR și minoritățile au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită joi. Și liberalii, care au decis, inițial, să nu ia parte la un astfel de demers, sunt și ei prezenți la ședința Birourilor permanente reunite.

Guvernanții nu au stabilit data la care va fi votată moțiunea de cenzură, însă acest lucru se va întâmpla după decizia CCR.

Florin Cîțu vrea demisia lui Orban de la Camera Deputaților
Premierul Florin Cîțu a transmis, joi, că va cere public demisia lui Ludovic Orban de la conducerea Camerei Deputaților și a Ancăi Dragu, de la Senat, în cazul în care CCR va admite contestația formulată de Guvern împotriva moțiunii de cenzură.

Prim-ministrul a făcut această declarație la finalul ședinței de guvern, după ce a anunțat că a revocat prefecții și subprefecții USR PLUS.

„Dacă Curtea Constituțională va da dreptate guvernului, atunci voi ieși public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și al Senatului”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a revocat prefecții și subprefecții USR PLUS
Premierul s-a arătat convins că CCR va admite contestația formulată de guvern, după ce a confirmat că a demis prefecții și subprefecții USR PLUS. Florin Cîțu a precizat că nu va numi alți reprezentanți în loc și că atribuțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecții PNL care au rămas în funcție.

Miercuri seară, premierul Florin Cîțu a semnat actele pentru eliberarea din funcție de secretarilor de stat numiți de USR PLUS. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

De altfel, Florin Cîțu a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate că va recurge la acest gest, deși, în același timp îi invita pe cei de la USR PLUS să se așeze la masa negocierilor.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus Florin Cîțu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.