COVID-19. „Guvernul taie coda câinelui cu bucăţica”. Chirieac: Singurul lucru care ne poate salva

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația creată de pandemia de coronavirus în România în contextul alegerilor parlamentare din decembrie.

„Cred că valul acesta de infectări s-a produs din cauza alegerilor locale – evenimentul în sine şi tot ce a însemnat campanie, proces de votare şi post-campanie. La un moment dat, nimeni nu va mai face faţă acestui val de infectări. Atunci, mi se pare absurd efectiv să mai încercăm să facem alegeri parlamentare pe 6 decembrie. O să spuneţi „Bine, dar ce garanţie aveţi că în martie nu va fi acelaşi grad de infectare?”. Niciun fel de garanţie. Atunci le putem face în iunie. O să spuneți „Constituția…”. Da, declarat stare de urgență. Situaţia este atât de gravă în România, astăzi, încât a încerca să forţăm iar un val de infectare suplimentar mie mi se pare abominabil.

„Guvernul taie coda câinelui cu bucăţica”

Sărbătorile trebuie să fie exact în acelaşi fel cum a fost Paştele anul acesta. Nu ne putem juca! În zilele următoare, mi-e teamă că medicii vor prelua rolul lui Dumnezeu. Adică trebuie să alegi cine moare, cine trăieşte pentru că numărul de paturi nu este infinit. Asta este situaţia. Atât se poate în acest moment. De asemenea – că v-am auzit cu evenimentele cu maxim 20 de persoane – din cauza apropierii alegerilor Guvernul taie coada câinelui cu bucăţica. Deci nu ne interzici evenimentele private la fel ca în starea de urgenţă.

„Singurul lucru care ne poate salva”

În Bucureşti, singurul lucru care ne poate salva – este foarte impopular ceea ce spun, dar eu nu candidez în 6 decembrie – este introducerea carantinei sau reintroducerea stării de urgenţă. Te duci acasă, la serviciu, la magazinul de alimente sau la medic pentru o urgenţă. Două săptămâni, trei săptămâni nu moare nimeni, până când aduci infectările la un nivel acceptabil, în aşa fel încât să nu ai 50-70 de morți pe zi. Nu există altă soluţie”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Acest articol reprezintă o opinie.

Dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *