NE PREGĂTIM DE RĂZBOI? Raed Arafat recomandă populației ca, în caz de atac nuclear, să nu intre în panică, să rămână în case cu ferestrele închise

Seful DSU, Raed Arafat,a recomandat populației ca, în caz de atac nuclear, să nu intre în panică, să rămână în case cu ferestrele închise și să asculte recomandările venite pe căi oficiale. Arafat a anunțat că autoritățile vor organiza exerciții privind protecția civilă și pregătirea adecvată pentru situații de urgență, relatează Cotidianul.

”Lucrăm și cert este vom veni și cu alte exerciții care au un aspect integrat, nu numai al protecției civile, nu numai pe partea de informare și evacuare, dar și pe partea medicală de urgență, care suntem foarte preocupați să avem pregătirea adecvată la nivelul serviciilor de urgență care sunt în prima linie, în linia de front când apare așa ceva” a declarat Arafat, pentru Digi24.

”În primul rând, să nu panichezi, asta e clar! Doi: dacă ți se spune: stai acasă pentru următoarele cinci-șase ore, să nu ieși și să stai acasă cu geamurile închise. Trei – dacă ți se spune: nu pleca cu mașina proprie, stai acasă, să faci acest lucru! Riscul panicii duce ca unii care ar putea să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok și să ne trezim cu un alt impact pe trafic și să se blocheze traficul fără motiv. Deci important este, în astfel de situații, este să asculți a nu face și ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informațiilor care vin oficial”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că s-au făcut deja exerciții privind protecția civilă, un astfel de exercițiu public desfășurându-se chiar anul acesta în domeniul CBRN – chimic, biologic, radiologic și nuclear, conform sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *