Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
JUSTITIE

Mesajul exceptional al judecătoarei Adriana Stoicescu. Toată România cinstită se regăsește în el

as2

Excepționalul mesaj al judecătoarei Adriana Stoicescu. Toată România cinstită se regăsește în el. Președinta Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu a postat acum două zile un mesaj de mare bun simț.

Magistratul arată că, în fapt, avem două „Românii”, o românie a bunului simți, a dezvoltării și modernității, dar și una încremenită în timp, în medievalism și corupție.

„România este țara oamenilor care consumă, în medie, un tub de pastă de dinți pe an.

Și două săpunuri.
România nu este doar București sau Timișoara.
Este, mai degrabă, țara oamenilor din Cuca Măcăii.
Fără drum asfaltat și fără canalizare și fără dispensar, dar cu o biserica aurită și școală cu toaletă în curte.

Fără medic și cu o învățătoare care face naveta cu trenul, la clasa a II-a, pentru că Primăria nu are bani să îi deconteze transportul.
Este țara oamenilor care sunt în birt la ora 10 dimineața.
Și care își îmbată copiii ca să stea liniștiți.

Este țara oamenilor care nu au o problemă cu lenea și cu hoția.

De 20 de ani aleg același primar. Băiat bun, de-al lor, isteț, care a reușit în viață fără prea multă școală, că oricum nu ai ce face cu ea.
Băiat ”dăștept”. Dacă e și hoț pe deasupra, admirația concetățenilor este nemăsurată
Le place viața lor. Nu sunt nevoiți să se ridice din pat în fiecare zi, la 6 dimineața. Ajutorul social vine, de bine de rău. Internet au, la fel și telefoane inteligente.
Pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea.

La fel stau lucrurile și cu legea.
Din anii 90 s-au obișnuit să râdă de omul în uniformă. Garcea i-a învățat. Apoi, alți băieți le-au spus că e mult mai haios să îl scuipe pe polițist. Azi îl taie cu sabia pentru că, nu–i așa, suntem în democrație.

Disprețul lor față de uniformă este disprețul față de lege.

Noi disprețuim legea. Doar ipocrizia ne oprește să recunoaștem că nu ne plac regulile.

Desigur, suntem apărători înfocați ai legii, când e vorba de fețe care nu ne plac. Atunci devenim justițiari și vrem sânge, dăm sentințe definitive și apoi plecăm la culcare cu conștiința împăcată.

Dar, cum ne oprește polițistul de la rutieră în trafic, primul gest e să sunăm un prieten sau să facem bășcălie de polițist, doar, doar îl înduplecăm.

Suntem plini de avânt justițiar când e vorba să îi pedepsim pe alții, dar devenim brusc înțelegători când e vorba de propria persoană.

Vrem justiție, dar de ce atâta grabă când suntem noi cu musca pe căciulă?
Condițiile din instanțe sunt, în mare parte, aceleași de 10 ani. Și e normal să fie așa când bugetul instanțelor este limitat; nu avem bani să zugrăvim și nici să dotăm sălile de judecată cu aparate de aer condiționat.
Sunt grefieri care stau câte 6 într-un birou de 2. Sau judecători care stau în birouri fără lumină naturală.
Cei care ar fi trebuit să se ocupe de asta, au stabilit, cu profesionalism și preocupare pentru starea justiției, înălțimea podiumului judecătorului și, mai ales, al procurorului.
Apoi au plecat.

Dar….nu am văzut pe nimeni să solicite renunțarea la privilegii. Nu am văzut pe nimeni dintre noi indignat că un magistrat cu salariul de 10.000 lei își decontează cu sârg algocalminul și picăturile de nas.
Doar îi permite legea, nu-i așa?

Nu ne deranjează pensiile mai mari decât salariile celor care lucrează, intrând cu 100 de dosare pe termen.

Nu am văzut pe nimeni să ceară modificarea legii astfel încât să nu ne mai decontăm transportul de la instanța spre casă, când locuim la 2 km de oraș.
Dar, nu-i așa, e altă localitate și legea ne permite….

Nu putem fi drepți decât cu plombe decontate de Stat?

Asta în timp ce învățătoarea nu își poate permite un laptop, iar medicul rezident are de ales între a-și cumpăra o carte de specialitate sau o pereche de blugi mai de Doamne-ajută.
Pe noi nu ne va ucide corupția.
Nu va apuca.
Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță.
Iar pe unii îi va ucide prostia”

a scris magistratul pe Facebook.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

4 comentarii

  1. De obicei nu ma intereseaza „ce face popa”, cel care predica morala si buna-credinta. Doamna judecator are absoluta dreptate, …. teoretic. Din pacate prea des se intampla ca niste „colegi” de-ai dansei sa minta cu nerusinare pentru a eluda legea in favoarea unui protejat. E jenant sa constati ca pe caile legale de atac, toti judecatorii se „fac ca ploua”, cand incerci sa contesti o hotarare bazata pe minciuna evidenta. Primeaza, ca in multe domenii din Romania, colegialitatea, protejarea „prestigiului justitiei”. In fond de ce ar observa faptul ca un coleg a incalcat legea cand nici el nici colegul mincinos nu raspund daca se acopera reciproc? Sunt convins ca daca in Romania ar fi existat justitie adevarata, populata cu cetateni obligati sa-si respecte juramantul depus la investire lucrurile ar fi stat mult mai bine. Trebuie sa incepem prin a observa ca intre un medic sau profesor si un judecator sau procuror societatea romaneasca a stabilit diferente uriase de apreciere (venituri, pensii, relatii, avantaje de tot felul). In fond creste mai bine ce stimulezi, iar noi stimulam mincinosi, oportunisti. In final sunt absolut de acord cu ce spune doamna judecator, dar si justitia e dirijata de cei care i-au oferit avantajele uriase. Daca un judecator ar insista sa ramana demn si cinstit ar fi eliminat de sistem. Care ar fi solutia ? Concursuri de promovare corecte, caracterizari bazate pe corectitudinea hotararilor nu pe aprecieri ierarhice subiective, o inspectie judiciara exigenta care sa pedepseasca abateri nu sa protejeze „prestigiul institutiei”, judecatori responsabili, etc. etc

  2. Asa este. Vedem si noi. Dar acesta aste efectul. Trebuie insa sa vedem cauza. Da, oamenii nu au o problema cu lenea. De ce? Pentru ca este mai comod sa votezi bine, odata la patru ani, astfel incat sa primesti un ajutor social la aproape acelasi nivel cu un salariu minim pe economie, acordat de majoritatea angajatorilor. Da, oamenii nu au o problema cu hotia. De ce? Pentru ca ne sunt impuse modele care fac asta si o duc bine. Oamenii vad cum rasar case, apar masini, cum acumuleaza averi… cei care nu muncesc. Da, pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea pentru ca nu au ce face cu ea. ,,Conducerea,, nu are nevoie de oameni scoliti, care le-ar putea pune la indoiala propria lor ,,desteptaciune". Si uite asa, a fost distrusa scoala romaneasca. Da, politia romana este in plop. Numirile politice la varf, normele si procedurile de lucru, neclare si contradictorii, care nu pot fi respectate de cei de la baza institutiei si-i timoreaza, facandu-i nesiguri pe ei, chiar vulnerabili, deci docili… Justitia, of, of. Dupa Iliescu si Petre Roman, a facut cel mai mult rau Romaniei. Si-apoi altii…

  3. Asa este. Vedem si noi. Dar acesta aste efectul. Trebuie insa sa vedem cauza. Da, oamenii nu au o problema cu lenea. De ce? Pentru ca este mai comod sa votezi bine, odata la patru ani, astfel incat sa primesti un ajutor social la aproape acelasi nivel cu un salariu minim pe economie, acordat de majoritatea angajatorilor. Da, oamenii nu au o problema cu hotia. De ce? Pentru ca ne sunt impuse modele care fac asta si o duc bine. Oamenii vad cum rasar case, apar masini, cum acumuleaza averi… cei care nu muncesc. Da, pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea pentru ca nu au ce face cu ea. ,,Conducerea,, nu are nevoie de oameni scoliti, care le-ar putea pune la indoiala propria lor ,,desteptaciune". Si uite asa, a fost distrusa scoala romaneasca. Da, politia romana este in plop. Numirile politice la varf, normele si procedurile de lucru, neclare si contradictorii, care nu pot fi respectate de cei de la baza institutiei si-i timoreaza, facandu-i nesiguri pe ei, chiar vulnerabili, deci docili… Justitia, of, of. Dupa Iliescu si Petre Roman, a facut cel mai mult rau Romaniei. Si-apoi altii…

  4. De obicei nu ma intereseaza „ce face popa”, cel care predica morala si buna-credinta. Doamna judecator are absoluta dreptate, …. teoretic. Din pacate prea des se intampla ca niste „colegi” de-ai dansei sa minta cu nerusinare pentru a eluda legea in favoarea unui protejat. E jenant sa constati ca pe caile legale de atac, toti judecatorii se „fac ca ploua”, cand incerci sa contesti o hotarare bazata pe minciuna evidenta. Primeaza, ca in multe domenii din Romania, colegialitatea, protejarea „prestigiului justitiei”. In fond de ce ar observa faptul ca un coleg a incalcat legea cand nici el nici colegul mincinos nu raspund daca se acopera reciproc? Sunt convins ca daca in Romania ar fi existat justitie adevarata, populata cu cetateni obligati sa-si respecte juramantul depus la investire lucrurile ar fi stat mult mai bine. Trebuie sa incepem prin a observa ca intre un medic sau profesor si un judecator sau procuror societatea romaneasca a stabilit diferente uriase de apreciere (venituri, pensii, relatii, avantaje de tot felul). In fond creste mai bine ce stimulezi, iar noi stimulam mincinosi, oportunisti. In final sunt absolut de acord cu ce spune doamna judecator, dar si justitia e dirijata de cei care i-au oferit avantajele uriase. Daca un judecator ar insista sa ramana demn si cinstit ar fi eliminat de sistem. Care ar fi solutia ? Concursuri de promovare corecte, caracterizari bazate pe corectitudinea hotararilor nu pe aprecieri ierarhice subiective, o inspectie judiciara exigenta care sa pedepseasca abateri nu sa protejeze „prestigiul institutiei”, judecatori responsabili, etc. etc

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.