“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALSTIRI

Mârlănia unui MILIȚIAN prins în FLAGRANT: a continuat sa primeasca MITĂ chiar si cand era in arest la domiciliu

politisti romania 610x425 1

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a făcut public vineri un comunicat în care informează că un polițist angajat în cadrul Serviciului de Retinere și Arestare Preventivă este urmărit penal pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, acesta ar fi pretins și primit în repetate rânduri sume de bani între 500 și 3600 de euro de la un martor denunțător aflat în arest preventiv, fie direct, fie prin intermediul concubinei acestuia.

Conform acuzațiilor, polițistul a acceptat mita începând cu luna mai 2022 și a continuat să primească sume de bani ilegale chiar și după ce a fost prins, fiind plasat în arest la domiciliu.

„În perioada octombrie-noiembrie 2023, după ce măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, inculpatul a continuat să pretindă și să primească de la martorul denunțător sume de bani ca recompensă pentru favorurile acordate în timpul în care acesta era în detenție”, afirmă procurorii.

Comunicatul oficial emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București conține următoarele informații:

„La data de 07.12.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au demarat acțiunea penală împotriva unui inculpat, agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Retinere și Arestare Preventivă, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pe baza probelor administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

În perioada mai 2022 – decembrie 2023, inculpatul, în calitate de agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Retinere și Arestare Preventivă, a pretins și primit în mai multe rânduri, de la un martor denunțător aflat în arest preventiv, direct sau prin intermediul concubinei acestuia, sume de bani cuprinse între 500 și 3600 de euro, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu în cadrul Centrului de Retinere și Arest Preventiv nr. 1.

În total, inculpatul a pretins suma de 9600 de euro, din care a primit efectiv 9200 de euro.

Astfel, inculpatul a acordat mai multe favoruri martorului denunțător, permis acestuia să primească pachete care depășeau limita de greutate impusă de regulament, l-a plătit suplimentar pentru munca prestată, i-a facilitat părăsirea incintei centrului fără documentația necesară, a achiziționat produse alimentare și băuturi alcoolice fără respectarea regulilor legale, a facilitat transferul unor deținuți în alte celule și a efectuat alte acțiuni încălcându-și atribuțiile de funcționar public.

În perioada octombrie-noiembrie 2023, după ce măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu, inculpatul a continuat să pretindă și să primească de la martorul denunțător sume de bani, ca recompensă pentru favorurile acordate în timpul detenției martorului.

La data de 07.12.2023, inculpatul a primit de la martorul denunțător suma de 300 de euro, fiind prins în flagrant.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.