“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATIPOLITICA

CIUMA ROȘIE: Înca un primar PSD a fost băgat la beci pentru ȘPAGĂ

nechita 610x425 1

În urma deciziei Tribunalului Suceava, primarul PSD al comunei Draguseni din județul Botoșani, Eugen Nechita, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Este acuzat de trafic de influență. Hotărârea instanței, emisă pe 19 ianuarie 2024, este rezultatul admiterii propunerii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticoruptie (DNA) pentru arestarea preventivă a lui Eugen Nechita.

În soluția instanței se menționează că s-a respins ca neîntemeiată excepția referitoare la nulitatea referatului DNA și s-a admis propunerea de arestare preventivă a lui Nechita Eugen. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, conform articolului 291 alineatul 1 din Codul Penal, raportat la articolul 6 din Legea nr. 78/2000.

Decizia instanței poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare. Primarul comunei Draguseni din județul Botoșani a fost reținut miercuri de procurorii DNA, fiind suspectat de trafic de influență. Conform ordonanței procurorilor, Nechita Eugen ar fi pretins și primit, în cursul anului 2020, suma de 2.000 de euro de la două persoane.

Această sumă ar fi fost cerută pentru a-și folosi influența în vederea angajării unei rude a acestor persoane pe un post de asistent medical la Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga din județul Botoșani. Promisiunea nu a fost onorată, postul fiind ocupat ulterior de către o altă persoană prin transfer. Procurorii DNA beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticoruptie în această cauză.

INFRACȚIUNI PE BANDĂ RULANTĂ COMISE DE PRIMARUL COMUNEI PIETROASELE

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.