“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIEMEDICALNOUTATI

SOȚIE DE POLIȚIST, șefa CAS Maramureș, acuzată de DNA că lua șpagă: trei apartamente, mașină de lux, sute de mii de lei în conturi

media 165826393053254600

Averea uriașă a șefei Casei de Asigurări Sănătate (CAS) Maramureș, Carmen Eleonora Prodan, acuzată de DNA că lua șpagă: trei apartamente, mașină de lux, sute de mii de lei în conturi.

Ea lucrează cel puțin din 2009 la această casă județeană de sănătate. În acel an ea figurează pe site-ul Agenției Naționale de Integritate cu o declarație de avere depusă în calitate de director executiv al CAS . Soțul ei era polițist în 2009, acum este pensionar.

Directoarea generală a Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, Carmen Eleonora Prodan, şi directoarea executivă a Direcţiei relaţii contractuale din cadrul aceleiaşi instituţii, Camelia Rodica Stretea, sunt urmărite penal pentru comiterea mai multor infracţiuni de luare de mită. Ele sunt suspectate că au primit bani şi bunuri de la oameni de afaceri şi manageri de spitale pentru derularea „în bune condiţii” a unor contracte.

Potrivit ultimei declarații de avere, din 2023, Prodan, eternă bugetară,și soțul ei, pensionar, ambii având drept venituri doar salariul și, respectiv, pensia specială de 7.000 de lei pe lună, dețineau:

-Un Volvo XC60, o mașină cu tracțiune 4X4 cu preț de pornire peste 50.000 de euro, dar care poate ajunge ușor la -70.000 de euro. Mașina a fost cumpărată în 2018 și nu figurează ca fiind în leasing sau rate.
-Circa 350.000 de lei în diferite conturi
-Nici o datorie
-Trei apartamente, la București, Baia-Mare și Oradea. cel din Oradea ar fi fost moștenit
-4000 mp de teren intravilan la Miersig, Bihor, și 29.000 mp teren agricol în aceeași localitate – ambele moștenite de soț.

Prodan Eleonora câștiga, în anul fiscal 2022, circa 10.000 de lei pe lună, în medie. În 2021, câștigase concursul pentru șefia CAS Maramureș cu cea mai marenotă din țară.

În 2009, ea avea doar un apartament mic, de 50 mp, în Baia Mare și un Volkswagen Passat vechi, din 2009.

Acum, ea a primit interdicţia de a-şi exercita activitatea în cadrul instituţiei, fiind acuzată de opt infracţiuni de luare de mită, din care trei săvârşite în formă continuată.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.