“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

Laura Codruța Kovesi, făcută țăndări la BBC: ați folosit serviciile de informații pentru a scoate mizerii despre subiecții pe care i-ați vânat

laura codru a kovesi f cut nd ri la bbc a i folosit serviciile de informa ii pentru a scoate mizerii despre subiec ii pe care i a i v nat 1

Laura Codruța Kovesi a primit cea mai grea lovitură mediatică din întreaga sa carieră. Invitată în studioul BBC, moderatorul a întrebat-o de ce după ce a fost dată afară de la DNA, Transparency International a raportat un indice mai mare de corupție? Procurorul General European a răspuns: “mentalitatea întregii societăți contribuie la scăderea nivelului de corupție.”

Mai departe, britanicul a continuat: “se pare că ați folosit serviciile secrete pentru a scoate mizerii despre subiecții pe care i-ați vânat. Metodele dvs au fost reclamate la Curtea Constituțională a României. Regretați că ați folosit aceste metode?” “Nu. Nu e vorba despre metode. La acea vreme, exista un aranjament – Protocoalele dintre DNA și SRI – pe care le aveam atunci pe baza legislației.” În continuare, afirmația se poate încadra într-un denunț public: “Am folosit informațiile pentru a declanșa anchete penale.”

Mai departe, ziaristul a citat o declarație a fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia Laura Codruța Kovesi a folosit serviciul său în anumite interese politice. “Unii critici susțin că reprezentanți NOUA SECURITATE. Dacă veți folosi metodele vechi și la Parchetul European, nu vi se vor urca mulți în cap?” Răspunsul ei a fost dezamăgitor pentru moderator. “Toate deciziile procurorilor din România au fost verificate de judecători.” “Dar Curtea Constituțională a spus că ați înființat un Stat Paralel de justiție.” Zeița anticorupție l-a contrazis, zicând că nu există nicio asemenea decizie a CCR. Conform unei postări de pe TikTok.

Credeți că în anchetarea corupției, scopul scuză mijloacele? – a mai întrebat reporterul. Și de data asta răspunsul a dezamăgit, fiind întrebată a doua oară, a zis că tot timpul a respectat legea și a reamintit că după ce a fost revocată din funcție, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o decizie în favoarea ei, în sensul că i s-au încălcat drepturile. Ce nu le-a recunoscut ascultătorilor BBC e că magistrații instituției europene sunt pline de oamenii rețelei Soros, în frunte cu prietena sa Iulia Motoc, tot un exponat de rețea.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.