“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

DECAPITAREA lui COLDEA

Revolta „SISTEMULUI” împotriva statului-paralel!

coldea

Florian Coldea a căzut pentru că, pur și simplu, în România nu mai exista niciun domeniu de activitate și nicio afacere importantă pe care fostul șef al SRI (și preferatul lui Traian Băsescu, să nu uităm acest amănunt!) să nu o controleze, direct sau prin interpuși. De la Portul Constanța la investițiile corporațiilor străine în țara noastră, de la piața imobiliară și până la fotbal (alegerile de la FRF), orice „business” trebuia să primească avizul său. Însă, ca orice trup bolnav, anticorpii din „Sistem” s-au activat, iar statul-paralel înființat pe teritoriul României, decapitat de la vârful lui.

Înainte de a începe zugrăvirea tabloului, trebuie să insistăm asupra unui aspect foarte important, anume acela că dosarul care s-a deschis acum este un mesaj transmis direct lui Florian Coldea – jos labele de pe mediul de afaceri, stai departe de tot ce înseamnă business! Folosind resursele – logistice și nu numai – ale SRI, generalul Coldea a intrat prea adânc și puternic în această lume, deranjând pe mulți, dar în special mediul „Intelligence-ului”.

Iar „Sistemul”, după câteva avertismente pe care i le-a dat, a acționat decisiv, eliminând putregaiul.

Până unde ajungeau „tentaculele” lui Coldea
În cavalcada de generali și alți ofițeri SRI aduși la DNA să vorbească despre ce făceau Florian Coldea și Dumitru Dumbravă a trecut aproape neobservat un nume cu greutate în lumea afacerilor din umbră. Este vorba despre un personaj cu dublă cetățenie româno-chineză, căruia autoritățile de la București i-au ridicat documentele, la un moment dat, dar ulterior au revenit asupra deciziei, oferindu-i un permis de ședere pe cinci ani.

Vorbim despre Wang Yan, om de afaceri chinez, al cărui nume a apărut în celebrul dosar „Shanghai” (de la numele restaurantului de pe strada Ion Minulescu 38 din Sectorul 3), care a investigat o uriașă rețea de trafic de fete din China, multe minore, exploatate sexual și în beneficiul chiar al unor ofițeri SRI, după cum au dezvăluit numeroase surse media la momentul respectiv. Despre Wang Yan s-a spus că era „creierul” care controla această nișă de pe piața prostituției.

Miercuri, el s-a prezentat în fața procurorilor care îl anchetează pe Florian Coldea, dând declarații în acest dosar, după cum au indicat surse juridice.

Întrebarea pe care și-o pun mulți acum este dacă nu cumva protecția de care s-a bucurat Wang Yan i s-ar fi datorat lui Florian Coldea. Mai departe, având în vedere traficul din Portul Constanța, oare este exclus ca fostul șef al SRI să fi controlat și rețeaua chineză care operează acolo, asigurându-și un procent din afacerile derulate? Greu de crezut că mărfurile intrate în țară prin containerele descărcate la Constanța puteau fi distribuite și comercializate în „liniște” fără ca cineva cu putere să nu-și facă parte din această „combinație”.

Cine pe cine a turnat la Ambasada SUA
Și asta nu e tot! Despre Florian Coldea a vorbit inclusiv generalul Dumitru Iliescu, fost la conducerea SPP, care nu s-a ferit să dezvăluie care este nemulțumirea cea mare a americanilor. Cu subiect și predicat, Iliescu afirmă într-un interviu că Florian Coldea a furat din banii dați de Ambasada SUA pentru SRI! Vorbim de fonduri destinate modernizării și dezvoltării Serviciului Român de Informații și pe care fostul șef al instituției i-a deturnat în interes propriu.

Mai mult, pare-se că Florian Coldea a reușit să-i atragă în rețeaua sa și pe câțiva funcționari de la Ambasada SUA la București, fapte despre care, într-un final, s-a aflat la Washington.

„Domnul Coldea a acționat în anumite direcții care i-au deranjat pe americani. Inclusiv sprijinul pe care îl acorda anumitor companii din Europa, franțuzești. De asemenea, americanii au finanțat cu sume foarte mari anumite acțiuni pe care SRI le derula, operațiuni nu prea ortodoxe, ca să spun așa. Și aceste fonduri, o parte din ele, au fost deturnate. Au deturnat o parte din fondurile respective, au plimbat și prin Bulgaria, iar eu am informat departamentul de disciplină (…) Eu am foarte multe elemente, cum se distribuiau banii, la cine ajungeau, o parte mergeau și în buzunarele celor de la Ambasadă. Adică, se împărțeau. De aceea era apărat (n.r. – Coldea) cu atâta înverșunare. Numai că cei de la unitatea centrală din Statele Unite, dându-și seama, că au făcut verificări, că au deturnat niște fonduri și că are alte obiective decât cele pe care le doreau ei, l-au lăsat din brațe”, afirmă g-ralul Dumitru Iliescu.

Foarte probabil că acesta este și motivul pentru care americanii au cerut urgentarea dosarului „Coldea”, care a luat viteză exact la momentul potrivit, înaintea alegerilor (și cele din România, și cele din SUA), americanii dorind să curețe locul în vederea instalării noii puteri.

Fără discriminări: protecție pentru cine plătește!
Se vorbește foarte mult în ultima vreme despre hinghereala mediului de afaceri românesc și s-au prezentat și dovezi în acest sens, despre cum „ai noștri” au pățit atâtea, iar „celorlalți”, adică firmele străine, nu li s-a întâmplat nimic.

În același timp, însă, văzând dezvăluirile oamenilor din interior și cum avansează dosarul, nu știm dacă nu cumva Florian Coldea a călcat pe coadă și interesele Occidentului. Tot ce se poate, mai cu seamă că, dintre cei în fața cărora a greșit grav, SUA sunt pe locul 1.

Iată de ce nu trebuie să mergem după fenta care spune că doar firmele .ro au fost „călcate” de DNA, la ordinul binomului Coldea-Kovesi! Am văzut că Nokia a plecat din țară, dar știm de ce a făcut-o? Care a fost motivul care a stat în spatele acestei decizii total neașteptate luată de finlandezi? Mai departe, hai să vedem ce se întâmplă cu piața de real estate, acolo unde miza este una uriașă – banii mulți sunt în complexurile rezidențiale cu mii de apartamente, dezvoltate de mari jucători. Aici vor „bubui” nume grele în curând, se aude.

Concluzia nu poate fi decât una singură: Coldea a făcut jocurile pentru toată lumea, român sau străin, la el n-a contat, a protejat pe cine a plătit mai mult și mai rapid!

La ce să ne așteptăm după toate aceste dezvăluiri? O curățenie în „Sistem”, acolo unde încă mai avem ofițeri de informații care dau dovadă de integritate și profesionalism și pentru care deviza „protejarea intereselor naționale” trece înaintea oricăror alte aspecte. În ceea ce-l privește pe Florian Coldea, ne vine greu a crede că va fi „încălțat”, ținând cont de forța personajului, informațiile „sensibile” pe care le cunoaște, numele și mai ales renumele construit.

Cel mai probabil, Cazul „Coldea” va „naște” o lege în Parlament prin care „rezerviștii” vor fi scoși din joc definitiv, în sensul că li se va interzice să facă afaceri și să se implice în piață.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.