DUPA FAPTA SI RASPLATA: Un student a fost bătut pentru că-i consilia pe ţigani

batut

George Dinu, un student originar din Piteşti, a fost bătut joi noapte de patru persoane în staţia CFR din Racoş. Tânărul este student la Universitatea „Transilvania” din Braşov şi voluntar într-o asociaţie din Bucureşti care acordă sprijin şi consultanţă comunităţilor de tigani. Tocmai acesta şi era motivul pentru care studentul se deplasase la Racoş: să ofere consultanţă unui tigan care fusese „victima” purtării abuzive a unor poliţişti şi nu ştia cum să facă o sesizare.

Studentul piteştean s-a întâlnit cu tiganii din Racoş şi i-a sfătuit cum să se poarte în relaţia cu autorităţile atunci când reprezentanţii acestora întrec măsura şi comit abuzuri. „După ce şi-a încheiat misiunea din acea zi de la Racoş, s-a îndreptat spre gara din localitate, cu gândul să ia trenul spre Braşov. Acolo au venit la el doi bărbaţi îmbrăcaţi în civil, care au încercat să-l intimideze şi i-au spus că nu e bine ce face şi că ar fi mai bine să-şi vadă de treaba lui. La câteva secunde după ce au plecat cei doi, au venit alte patru persoane, dintre care două aveau cagulă. Cei patru l-au luat la bătaie. Prietenul meu a încercat să se adăpostească în cabina impiegatului, dar au venit şi acolo după el şi nu a scăpat. A sunat la 112 şi s-a dus la Poliţie, a depus o sesizare la postul din comună şi a dat semnalmentele celor care l-au agresat. Imediat ce am aflat ce a păţit, am plecat de la Braşov cu alţi prieteni să-l luăm de acolo. L-am dus la Spitalul Judeţean Braşov, pentru investigaţii medicale. Este incredibil ce s-a întâmplat şi nu lăsăm lucrurile să rămână aşa”, a spus prietena studentului bătut. Racoşul este una dintre localităţile din judeţ în care au existat probleme etnice în ultimii ani iar reprezentanţii autorităţilor au contribuit şi ei la un climat tensionat.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. si de ce ma rog nu merge nici un voluntar sa le explice ca si ei ca "ciorile"romaniei ,,sau ma rog,,tigani,,"AU DREPTUL IN EGALA MASURA SI OBLIGATIA DE A-SI PLATI LA ZI TAXELE PTR MULTE "din drepturile pe care si le cer?????prietena domnului batut,,vrei sa nu ramana asa??adul in fata pe prietenul tau cand mai consilieaza ciorile si i-i scutesc pe cei din racos de oboseala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.