“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Ion Cristoiu: “Afacerea MUE- PSD: un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma”

mps

Filmele despre mafioții sicilieni veniți acasă în concediul dintre două masacre conțin în chip necesar secvența paradei prin sat a întorsului cu ceva menit a dovedi că s-a ajuns acolo, în America, în timp ce foștii consăteni au rămas așa cum i-a lăsat – săraci și proști: Fie o mașină luxoasă, cumpărată la mîna a doua, fie o cîntăreață de bar cu sclipici, fie o brățară de aur.

Mulți dintre românii plecați în străinătate și lingușiți electoral de toate partidele se dau în vînt după născocirea a ceva ieșit din comun pentru a rupe gura tîrgului la întoarcerea în concediu. Cum mașini are mai toată lumea după apariția isteriei second hand, pentru a deveni vedetă a satului sau a străzii, trebuie să inventezi acum tot felul de năzdrăvănii: de la raderea în cap pînă la tatuarea pe buric.
La o primă vedere, întîmplarea cu cuvîntul obscen, folosit de galeriile huliganice și de paparudele din corturi, pentru ceea ce se cheamă plăcuțe de înmatriculare, pare extrasă din această nevoie românească de a fi în centrul atenției, un nărav de pe vremea cînd se ieșea în Centru de sărbătoare pentru a fi comentat de babele satului că ai pantaloni cu cracii de tip burlan.

Numai că, la o verificare mai atentă, întîmplarea din care a înflorit un ditamai scandal politico- mediatic ridică multe semne de întrebare prin raportare la logica omului simplu. Românii plecați la muncă în străinătate sînt bociți electoral ca oameni împinși de sărăcia din România să ia drumul exilului. Cînd vor să facă nițică agitație, politrucii descriu un român muncind din greu în străinătate, în timp ce nevasta-sa se culcă cu șeful de post, strîngînd bani prin privațiuni incredibile, preocupat de siguranța locului de muncă și de o chirie cît mai ieftină. Imaginea des întîlnită e cea a unui ins obsedat de economisiri, drept pentru care se uită tragic la fiecare euro cîștigat deseori prin muncă la negru. Ca să-și pună la mașină o plăcuță scabroasă, insul nostru suedezo- român a dat 650 de euro. O sumă importantă pentru cineva care invocă drept motiv al plecării la muncă în străinătate nevoia de a-i crea un viitor mai bun băiatului. Un viitor mai bun înseamnă a pune bani deoparte pentru copil sau a-i cumpăra o carte sau o tabletă. Un tată preocupat de viitorul copilului său, drept pentru care a plecat la muncă peste hotare, nu aruncă 650 de euro pentru niște plăcuțe al căror înscris stîrnește din partea copilului întrebări la care nu se poate răspunde decît cu un eufemism. Ca să nu mai spunem că pentru asta trebuie să pierzi timpul. Repet, cu excepția cazului cînd ai crize sexuale secrete nu te afișezi cu un cuvînt obscen, pe care un om cu cei șapte ani făcuți acasă și nu la fără frecvență, îl explică roșind nițel, mai ales dacă despre ce înseamnă îl întreabă maică-sa, fiică-sa sau soră-sa.

Să admitem că Răzvan Ștefănescu are o problemă intimă, rezolvată de obicei prin frecventarea profesionistelor. Prestația sa de după înmatriculare iese însă și din hotarele dereglărilor. Cu o asemenea plăcuță la mașină, el vine în țară sub pretextul că merge în concediu la mare. Românii care se întorc în țară în concediu sînt ocupați pînă peste cap. Dacă și-au lăsat nevasta sau amica acasă, sînt ocupați să-i facă un copil. Toți au rude, prieteni, foști colegi. Și acestora trebuie să le acorzi ceva din timpul tău, destul de prețios, de altfel. Ca să nu mai spunem că sînt de rezolvat o mulțime de treburi. Răzvan Ștefănescu, cel care a ridicat sinonimul țigănesc al sexului oral la rangul de slogan politic, s-a dovedit un român cu un timp enorm de pierdut. În loc să meargă direct la mare, fie și pentru a economisi carburant, el hălăduiește prin țară, se fălește cu plăcuțele sale mai ceva ca o patroană de bordel cu sînii săi lăptoși, face veritabile turnee și își cultivă bravura pe Facebook.

Pînă aici, chiar dacă putem presupune un comportament deviant, întîmplarea rămîne în hotarele logiciii umane. Se știe că în România de azi nimic nu-i mai ușor decît să devii vedetă printr-un gest anti-PSD șocant. De la darea cu fundul de asfalt a isterie protestatară pînă la legarea cu lanțul de gardul guvernului, nici o năzbîtie n-a fost ocolită în procesul de transformare în vedetă a unor cetățeni incapabili să se detașeze de ceilalți prin fapte în folosul Cetății. Rămăseseră neexploatate obscenitățile, folosite pe Șoseaua de Centură, și atunci în boscheți, departe de carosabil. Trecerea prin lume cu plăcuțe de înmatriculare afișînd un cuvînt pe care, de regulă, tații normali, nu tulburi moral, îl țin departe de copil, putea fi considerată ca un gest menit a face vedetă o persoană altfel neica nimeni.

Gestul, presupunînd că România e o țară și nu un bordel, ar fi trebuit tratat de presă, de clasa politică, așa cum ar fi meritat:

Ca un caz de sfidare a opiniei publice în genul urinatului sau masturbatului în plină stradă.

Spre uluirea celor care mai credeau în bunul-simț românesc și identificau România cu Miorița și cu Meșterul Manole, obscenitatea cu MUE PSD a devenit rapid, în campania agresivă asumată de o parte a presei și a clasei politice, formă de luptă împotriva PSD. Derbedeul din Suedia a fost cîntat ca un Bălcescu al României de azi, iar expresia MUE PSD a devenit de gloria lui Deșteaptă-te Române. Presupusele doamne de la Realitatea Tv, cu excepția Denisei Rifai, evident, obiect prețios al Patronatului, au fost puse să plimbe prin gură de dimineață pînă seara cuvîntul obscen, fără a clipi măcar de jenă. De cînd, după îndelungi șovăieli, ivite din căcăcioșenia tipică PSD-ului condus de Liviu Dragnea prin bilețele, Poliția i-a luat insului tăblițele, TeFeLiștii au pus de o manifestație. Realitatea tv, Digi tv și Ziare.com au protestat împotriva a ceea ce ele au numit încălcarea dreptului unui cetățean de a protesta. N-a trecut mult și afișarea cuvîntului MUE a fost cîntată de însuși Klaus Iohannis drept o formă de luptă împotriva dictaturii PSD, MUE PSD devenind esența programului electoral al Președintelui pentru alegerile din 2019. Dacă expresia Afaceri cu evrei dădea curs pornirilor naziste ale lui Klaus Iohannis, elogiul adus sexului oral de la tribuna Consiliului Național al PNL, trădează frustrări de bărbat la andropauză.

În lumina acestor ciudățenii, întîmplarea cu plăcuțele obscene își pierde caracterul de scandal de mahala pentru a apărea drept ceea cea a fost:

O diversiune pusă la cale de SRI și SIE la ordinele lui Klaus Iohannis.

E mai mult decît semnificativ că transformarea unei sfidări a moralei publice într-un moment de luptă politică a fost realizată de aceeași Rețea din presă care a fost principalul instrument în marea diversiune de la alegerile prezidențiale din 2014. E suficient să trecem în revistă întreg parcursul Scandalului pentru a deosebi imediat aceleași deraieri de la logica normalului ca și, în cazul Diversiunii din 2014, Diaspora nu-i lăsată să voteze! În 2014, românii de la Londra se așezau la coadă ca să voteze de la cinci dimineața, iar cei din Germania făceau sute de kilometri ca să poată sta la coadă la vot. Acum, un român aruncă 650 de euro presupuși a fi cîștigați cu greu pentru a-și pune plăcuțe cu un vădit conținut obscen. Mai înainte, un cetățean din Cluj în loc să-și semene ogorul l-a arat astfel încît Realitatea tv să-l filmeze cu înscrisul MUE PSD.

Ca și în 2014, vîrful de lance al Operaţiunii a fost Realitatea tv, singura televiziune finanțată de stat, pentru că e scutită de taxe și impozite. Ca și în 2014, Klaus Iohannis s-a implicat în Scandal dînd afacerii o puternică notă electorală. Ca și în 2014, însă, PSD a acționat cum nu se poate mai prost, semn că administrația PSD e infestată de ofițeri acoperiți.

Putem vorbi, cred, nu atît de o Operațiune, ci de exercițiu de calibrare în vederea marilor diversiuni care vor urma avînd drept scop aducerea la putere a Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis. Așa cum am mai scris și zis, Klaus Iohannis nu concepe ca 1 ianuarie 2019, data la care România va prelua președinția UE, să-i prindă pe PSD-iști la Putere. Președinția UE va fi un moment de mare vizibilitate pentru cine e la Putere. Dacă la Victoria va fi un Guvern PSD, Klaus Iohannis va trebui să împartă ipostaza de vedetă europeană cu Liviu Dragnea. Dacă la Victoria va fi un Guvern condus de nulitatea agitată care e Ludovic Orban, întreaga strălucire de lider european va reveni lui Klaus Iohannis. De aceea, în perioada care va urma România va cunoaște o succesiune de Diversiuni de amploare, avînd drept scop căderea Guvernului PSD și aducerea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis. SRI, SIE, instituțiile de forță, aflate în stăpînirea lui Klaus Iohannis, lucrează din greu la pregătirea acestor Diversiuni. Cea cu plăcuțele obscene a fost ceea ce s-ar numi o Operațiune de calibrare. S-a verificat dacă opinia publică mușcă la astfel de provocări ale logicii și s-a constatat că românii sînt mai departe ușor de manipulat pînă și de sergenți, d-apoi de generali. S-a verificat dacă Rețeaua de presă a Noii Securități funcţionează. Și s-a văzut că funcționează. S-a verificat dacă ofițerii acoperiți din presă sînt dispuși să îndeplinească orice ordin, oricît de tare ar contrazice el deontologia și s-a constatat că sînt la fel de slugi ca și în 2014. S-a testat reacția PSD și s-a ajuns la concluzia că e la fel de neghioabă ca și cea din 2014. Cazul putea fi tratat abil în două feluri:

Sau huliganul era lăsat să umble prin țară și să se afișeze cu plăcuțele sale obscene, în timp ce se făcea caz de încălcarea moralei publice de către presa și partidele de la Putere. Sau chiar din prima zi se confiscau plăcuțele de înmatriculare și tipului i se făcea dosar penal pentru ofensă adusă opiniei publice. PSD a preferat cunoscuta sa cale a pîș-pîșismului. Exercițiu a fost un succes pentru SRI și SIE. Prin urmare se poate trece la adevăratele Diversiuni.

Autor: Ion Cristoiu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.