Haos TOTAL la granița cu Ungaria! Se întâmplă chiar acum la intrarea în țară UPDATE


Continuă dezastrul la granița cu Ungaria. După ce sâmbătă și duminică sute de persoane au așteptat ore întregi la coadă și au declanșat o adevărată revoltă la punctul de trecere a frontierei, lucrurile sunt departe de a se relaxa.

UPDATE:

Peste 22.500 de persoane cu 10.200 de mijloace de transport au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, pe data 17 mai, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 38.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare). În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane.

Citiți și:  De-a dreptul ȘOCANT! Poliția de Frontieră a descoperit un tunel ilegal lung de 30 de km sub granita dintre Romania si Ungaria

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 2.862 (din care 1.705 pe jos), PTF Nădlac II – 2.250, PTF Vărşand – 494, PTF Borş – 462.

„Menţionăm că, începând de ieri, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, PTF. Vărşand – judeţul Arad şi PTF Petea – judeţul Satu Mare. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos)”, arată sursa citată.

Citiți și:  De-a dreptul ȘOCANT! Poliția de Frontieră a descoperit un tunel ilegal lung de 30 de km sub granita dintre Romania si Ungaria

Poliţia de Frontieră precizează că formalităţile necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU