“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

Gunoaie din clanul Ștoacă, săltați de mascați. Un garoian a încercat să fugă prin curtea vilei

chivu 610x425 1

Mai mulți membri ai lumii interlope din București, activi în proxenetism, au fost reținuți marți în urma unei acțiuni masive a poliției. Șapte dintre aceștia au fost reținuți și duși la sediul DIICOT, printre aceștia fiind și Ionuț Alexandru Chivu, cunoscut sub numele de “Kivu a lui Stoaca”.

În momentul intervenției mascaților, unul dintre suspecți a încercat să fugă prin curtea vilei. La data de 12 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată al Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat 9 percheziții la domicilii din municipiile București și Ploiești, în județele Prahova și Ilfov, punând în aplicare 7 mandate de aducere pe numele unor persoane investigate pentru proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probele administrate, s-a constatat că în perioada 2016-2023, suspecții ar fi recrutat, transportat și exploatat 10 tinere, forțându-le să practice prostituția în România și în alte state europene precum Elveția, Germania, Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia și în țări arabe precum Bahrain și Emiratele Arabe Unite.

Aceste tinere, recrutate din România, ar fi fost ademenite prin metoda “loverboy” (promisiunea unei relații sau căsătorii), profitând de vulnerabilitatea lor evidentă (relații anterioare eșuate, familie dezorganizată, lipsă de educație etc.). Ele erau apoi obligate să întrețină relații sexuale contra cost, în beneficiul financiar al membrilor grupării.

Suspecții frecventau diverse cluburi exclusiviste din București și Constanța pentru a recruta persoane cu posibilități financiare ridicate, destinate să întrețină relații sexuale plătite cu tinerele exploatate.

Ulterior, aceste tinere ar fi oferit servicii sexuale contra cost în diverse locații închiriate, în regim hotelier, în București sau Constanța. Serviciile sexuale erau promovate și pe site-urile specializate din România.

De asemenea, fetele erau transportate sau se deplasau singure, la cererea suspecților, în străinătate, oferindu-și serviciile sexuale pe site-uri de escorte și în cluburi de noapte din țările în care acționau.

Atunci când unele dintre aceste tinere voiau să renunțe la această activitate, erau supuse presiunilor fizice și psihice, fiind agresate și amenințate pentru a-și continua activitatea, în scopul obținerii de bani pentru membrii grupului.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate un plic cu o substanță pulbere albă, două pliculețe cu o substanță cristalizată alb-crem, un autoturism de lux evaluat la aproximativ 100.000 de euro, 11 telefoane mobile, o tabletă, carduri bancare, 18.590 de lei, 7.700 de euro, două ceasuri de lux evaluate la aproximativ 15.000 de euro și diverse documente relevante pentru investigație.

De asemenea, la unul dintre locuințele percheziționate, a fost identificată o femeie de cetățenie etiopiană, a cărei ședere în România expirase, fiind predată reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.

În paralel, în orașul Malaga din Spania, pe baza unui Ordin European de Anchetă emis de procurorii DIICOT – Structura Centrală, poliția spaniolă a efectuat o percheziție la domiciliul unuia dintre bărbații investigați și prezent pe teritoriul Spaniei.

Cele 7 persoane reținute urmează să fie duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri și dispunerea de măsuri procedurale și procesuale.

Operațiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și a Biroului Tehnic și Criminalistic din cadrul DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Prahova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș și polițiștilor de frontieră de la Centrul de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi București Otopeni, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Colaborarea cu autoritățile spaniole s-a realizat prin intermediul Biroului Atașatului de Interne al Regatului Spaniei la București.

WhatsApp Image 2023 12 12 at 16.20.54 1 WhatsApp Image 2023 12 12 at 16.20.54 4 WhatsApp Image 2023 12 12 at 16.20.55

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.