Germania e în stare de șoc! ANUNTUL venit acum este cumplit

Ministrul Sănătății german, Karl Lauterbach, a declarat că acest al cincilea val generat de noua varianta Omicron va fi unul masiv și reprezintă cea mai mare provocare pentru Germania. Acesta a cerut deja medicilor și centrelor de vaccinare să utilizeze toate stocurile disponibile de vaccin pentru a ușura situația.

Germania, deja afectată de o importantă recrudescenţă a contaminărilor cu coronavirus, trebuie să se pregătească de un nou „val masiv” legat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, a afirmat vineri ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, relatează AFP şi dpa.

„Mă gândesc la un al cincilea val masiv. Trebuie să presupunem că valul Omicron cu care ne confruntăm acum, care în opinia mea nu poate fi prevenit, va reprezenta o provocare masivă pentru spitalele noastre, unităţile noastre de terapie intensivă şi societate ca întreg”, a declarat noul ministru al sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă de la Hanovra.

Citiți și:  Joe Biden, mesaj SINISTRU pentru nevaccinați de sărbători: Urmează o iarnă de boală severă și moarte, dacă nu sunteți vaccinați

Cea mai mare provocare pentru Germania
Această provocare va fi cea mai mare cu care ne-am confruntat până acum, a spus el, exemplificând cu experienţa Marii Britanii cu valul Omicron.

Chiar dacă simptomele bolii s-au dovedit a fi mai puţin grave, asta nu ar reprezenta o diferenţă semnificativă. Deşi numărul deceselor ar putea fi menţinut la un nivel scăzut timp de două până la trei săptămâni, creşterea numărului infectărilor ar invalida acest lucru.

Lauterbach le-a cerut medicilor şi centrelor de vaccinare să utilizeze stocurile disponibile de vaccinuri Moderna în contextul informaţiilor privind deficitul de vaccinuri.

Referindu-se la perioada Crăciunului, când familiile din Germania călătoresc în mod tradiţional, Karl Lauterbach a făcut apel la călători să se testeze, preferabil nu doar o dată.

Două noi cazuri semnalate în România
Ministerul Sănătății a anunțat vineri că în România au fost confirmate încă două cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Citiți și:  Lovitura pentru vaccinatii cu a treia doză a vaccinului Pfizer

Potrivit unui comunicat transmis de minister, este vorba despre o femeie de 45 de ani, din judeţul Constanţa, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă, se află în izolare, iar starea ei de sănătate este una bună.

Cea de a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Şi această persoană se află în izolare, cu stare de sănătate bună, nevaccinată, precizează MS.

În total, până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.