“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Germania a șocat întreaga Europa! Anunțul venit în urma cu putin timp

germania 1024x642 2

Autoritățile din Germania au lansat vineri, 10 iunie, o provocare neașteptată. Este vorba despre o campanie de promovare a economiei de energie la nivel național, prin care cetățenii sunt îndrumați să folosească mai puțină energie acasă și la locul de muncă.

Germania a lansat o provocare neașteptată pentru cetățeni. Li se cere să folosească mai puțină energie
În acest context, ministrul german al Economiei și Climei, ecologistul Robert Habeck, a explicat că scopul inițiativei este să combată creșterea prețurilor și schimbările climatice.

„Cel care economiseşte energie ajută Germania să devină mai puţin dependentă faţă de importurile ruseşti şi pune o piatră la construcţia edificiului pentru climă”, a spus ecologistul, potrivit informațiilor transmise de afp.com

Iniţiativa a apărut în timp ce preţul la energie a atins un nivel record
Trebuie menționat că inițiativa autorităților din Germania a apărut în timp ce preţul la energie a atins un nivel record în prima economie a UE, cu o creştere de 38,3% în luna mai, alimentată şi de războiul din Ucraina.

„Fie şi numai din acest motiv este urgent să economisim energia”, a spus ministrul Habeck, punctând și că „ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă dificile”.

De asemenea, ministrul susține că vrea să fie un model și va porni aparatele de aer condiţionat în timpul verii numai după ce temperatura depăşeşte 26 de grade Celsius, iar în timpul iernii va reduce încălzirea.

Astfel, va fi lansată o campanie cu afişe publice, pentru a încuraja anumite obiceiuri, precum utilizarea transportului public în locul maşinii personale sau reducerea folosirii aparatelor de climatizare.

Campania, la care au fost raliate de asemenea marile organizaţii sindicale şi patronale germane, include şi crearea unui site dedicat şi a unei linii telefonice unde vor fi oferite sfaturi despre modalităţile de reducere a consumului de energie.

Trebuie menționat că Germania este foarte dependentă de materiile prime energetice ruseşti, conform sursei menționate. Înaintea războiului început în februarie ea importa din Rusia 55% din necesarul său de gaze naturale, procent diminuat între timp la 35%.

Împreună cu obiectivul austerităţii energetice „ca sarcină a întregii ţări”, trebuie „garantat că iarna nu se instalează în gospodăriile cu venituri mici”, a mai declarat ministrul, referindu-se la măsurile de ajutorare a cetăţenilor cu venituri reduse pentru a putea suporta plata facturilor la energie.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.