“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Filmul reținerii suspectului dublei crime de la Iași. Detaliul care l-a dat de gol

646x404 24

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectat că i-a ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani), un student de origine marocană și pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), a fost reținut la Roma și urmează să ajungă în fața anchetatorilor.

Tânărul acuzat de crimă și-ar fi cumpărat excursia la Roma, mult înainte de comiterea crimei, în urmă cu aproxiamtiv o lună. Anchetatorii au descoperit că acesta și iubita sa s-au îmbarcat într-o cursă aeriană în data de 11 decembrie 2021, la o zi după descoperirea celor două cadavre. Cei doi trebuiau să revină la Iași, după excursie, în data de 15 decembrie.

Conform informațiilor existente la acest moment, după vizionarea imaginilor de pe came rele sistemului de supraveghere din Aeroportul Iași, bărbatul era îmbrăcat într-o geacă albastră, cu guler de blană. Acesta purta o mască sanitară care îi acoperea fața, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. Cei care au vizualizat imaginile au observat un bandaj la mâna dreaptă, după cum a relatat presa locală.

Ahmed Sami El Bourkadi s-a prezentat, cu două zile înainte de a părăsi țara, la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) la spitalul „Sf. Spiridon”, cu o rană de cuțit la mâna dreaptă. El a fost îngrijit de medici care, însă, nu au bănuit că ar fi vorba despre autorul unei crime.

Povestea reținerii marocanului
La Roma, Ahmed Sami El Bourkadi s-a cazat împreună cu iubita sa, tot o tânără marocană. În timp ce ei se aflau în capitala Italiei, în excursie, autoritățile din România au emis un mandate de arestare pentru 30 de zile, pe numele suspectului și l-au dat în urmărire națională și internațională.

Datele de identificare ale lui Ahmed Sami El Bourkadi au fost făcute publice, astfel că el a aflat că este căutat pentru crima din Iași. Suspectul a părăsit hotelul în care s-a cazat, la Roma, și a încercat să dispară. S-a bărbierit, și-a schimbat hainele, însă nu și ochelarii de vedere, astfel că a putut fi identificat.

Polițiștii italieni l-au căutat mai întâi la hotel, dar cum nu l-au găsit, i-au luat urma pe străzile din Roma. După câteva ore de căutări, suspectul a fost reținut pe stradă, ochelarii fiind elementul care a contribuit la identificarea sa.

Suspectul va fi trimis în România
Ahmed Sami El Bourkadi a fost reținut și urmează să fi trimis în România, la Iași, unde va fi anchetat pentru crimă.

La acest moment anchetatorii nu au informații că iubita sa ar fi avut cunoștință sau ar fi participat la comiterea crimei. Urmează ca, în urma anchetei, să se stabilească dacă tânăra a fost implicată în vreun fel.

Ahmed Sami El Bourkadi s-a născut pe 25 iunie 2001 și urmează cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași. Deși nu este o persoană impunătoare, având 1,70 metri, el a fost descris ca o persoană foarte periculoasă.

O crimă oribilă în Iași
Tânărul marocan este acuzat că i-a ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani), un student de origine marocană și pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani). Cei doi locuiau împreună într-o casă dintr-un cartier din municipiul Iași. Poliția a descoperit cadavrele în momentul în care rudele lui Youssef Ajniyah a cerut ajutor dat fiind că tânărul nu mai răspundea la telefon. Acesta și iubita sa erau așteptați, la Bruxelles pe data de 10 decembrie.

Polițiștii au găsit cadavrele, într-o baltă de sânge, într-unul din dormitoare. După ce i-a ucis, cu mai multe lovituri de cuțit, autorul crimei a vrut să îi incendieze și le-a stropit cu o substanță inflamantă. Focul s-a stins, înainte să se extindă, astfel că planurile ucigașului au fost date peste cap.

La scurt timp după descoperirea cadavrelor, polițiștii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi care a devenit principalul suspect.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.