Detalii NOI despre principalul suspect al dublei crime din Iași

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi tineri din Iași, a fost adus, miercuri, în România. Joi, începând cu ora 8 dimineața, studentul a fost adus la sediul IPJ Iași pentru audieri.

Autorităţile bănuiesc că şi iubita lui Ahmed Sami, cu care era plecat în vacanţă la Roma, ar fi ştiut despre oribila faptă, însă tânăra nu le-ar fi spus nimic oamenilor legii, spun surse judiciare pentru Gândul. Aceasta ar urma să fie audiată pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului.

„Părinţii sunt şocaţi pentru că el a fost întotdeauna un copil foarte cuminte, cu note bune la şcoală, care nu a creat probleme. Tatăl său este medic, mama sa farmacistă„, a mai precizat Raluca Andrei, avocata suspectului, potrivit Observator TV.

”Au fost găsite o serie de pete”
Între timp, anchetatorii au verificat locuința din Iași a tânărului. Acești au ridicat doi saci cu posibile probe care ar putea face legătura între locul crimei şi prezenţa lui Ahmed Sami în noaptea respectivă . „Au fost identificate în apartamentul respectiv o serie de pete”, mai spune avocata Raluca Andrei

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut în 14 decembrie, de polițiștii italieni, la Roma. În așteptarea extrădării, procurorii ieșeni au făcut în aceeași zi percheziții la locuința acestuia.

Citiți și:  BREAKING A fost depistat principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași

Urmărit penal în România pentru dublă crimă
Tribunalul Iaşi a emis în 13 decembrie un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională, fiind principalul suspect pentru uciderea pe 9 decembrie a celor doi tineri, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital după ce ar fi comis crimele și a primit îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam.

În 11 decembrie, la câteva ore după ce au fost găsite cadavrele celor doi tineri în vila din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi a mers la aeroport, de unde a plecat cu o cursă spre Roma.

Ahmed El Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victimele ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui
Ahmed Sami, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Citiți și:  Dezvăluiri cutremurătoare despre cei doi studenți din Iași. Aceștia NU ar fi fost înjunghiați

Studentul urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în locuiau cu chirie.

Principalul suspect îi cunoștea pe cei doi tineri. Potrivit unor surse din anchetă, după ce i-ar fi înjunghiat, Ahmed Sami El Bourkadi a plecat, dar ar fi revenit pentru a sparge un geam și a lua câteva obiecte, pentru a da impresia unui jaf.

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat, luni, într-o declație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.