Rezultate-SOC ale analizei ADN în cazul dublei crime de la Iași. News alert

Anchetatorii au rezultatele parțiale ale analizei ADN a hainei pe care principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, a spus ca a uitat-o în casa prietenilor lui care au fost uciși și incendiați în vila de lux din Iași. Interpretarea acestor rezultate ar putea duce ancheta pe o pistă neașteptată.

Criminaliștii au identificat două urme de ADN care aparțineau victimelor, dar și alte două urme ale unor persoane care nu au putut fi identificate, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse apropiate anchetei. Aceste rezultate arată că în locuința în care a avut loc dubla crimă au fost și alte persoane, nu doar victimele – Ioana și prietenul ei, studentul marocan ucis.

Anchetatorii ar fi găsit și urme de combustibil, același cu cel cu care s ar fi încercat incendierea, pe o pereche de pantofi marca Pull&Bear, mărimea 40, ale căror urme au fost identificate la locul crimei.

Este vorba despre rezultatele analizei efectuate la Bucureşti pentru a verifica dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către principalul suspect aparțin tinerilor.

GÂNDUL.RO a relatat anterior că la fața locului au fost găsite două tipuri de urme care corespundeau unor pantofi mărimea 40. Este vorba despre o pereche de încălțăminte marca Pull&Bear pe care i-a primit de la prietena lui. Tatăl său a confirmat că studentul marocan avea o pereche de pantofi Pull&Bear.

Citiți și:  Crima care a ingrozit Romania. Detalii ȘOCANTE despre ASASINAREA studentilor de la Iași

La acel moment, avocata principalului suspect, Raluca Andrei, a declarat pentru GÂNDUL.RO că Ahmed Sami El Bourkadi i-ar fi spus că nu a folosit acei pantofi la locul faptei și că este o coincidenţă. Este o marcă de pantofi foarte comună, sunt sute de persoane care au această încălțăminte, a mai spus avocata, pentru Gândul. Totodată, avocata spune că tânărul ar fi putut să arunce acei pantofi, dacă i-ar fi purtat în ziua crimelor, sau să plece direct în Canada, însă nu a făcut-o.

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, susține în continuare că este nevinovat
Studentul de origine marocană a justificat la audieri și urmele de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați cei doi tineri, dar și tăietura pe care o are la mâna dreaptă.

Tinerii din Iași uciși cu zeci de lovituri de cuțit au încercat să se apere, iar „un potențial agresor ar fi avut urme, echimoze”, a susținut avocata sa, iar Ahmed Sami El Bourkadi nu are astfel de urme pe corp.

Acesta îşi cumpărase bilet de avion spre Italia cu o lună înainte de a pleca. Dat în urmărire internațională, el a fost capturat pe 14 decembrie, de carabinierii italieni, la Roma. El a recunoscut că a fost în locuința celor doi tineri în ziua în care au fost uciși, dar când el a plecat, aceștia erau în viață. Suspectul a mai precizat ă ar mai fi văzut alte două persoane străine în casa tinerilor uciși.

Citiți și:  Detalii NOI despre principalul suspect al dublei crime din Iași

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui
Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *