“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALSTIRI

Decizie DEFINITIVĂ a Curții de Apel: Accesul studenţilor la cursuri nu poate fi condiţionat de testare, vaccinare sau trecere prin boală

studenti masti 2 728x336 1

Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului Suceava care a suspendat la cererea Ligii Studenţilor (LS Iaşi) şi a cinci studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) deciziile instituţiei de învăţământ prin care aceasta a condiţionat accesul studenţilor la activitatea didactică şi în căminele universităţii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boală.

Decizia este definitivă.

În acest context, Liga Studenţilor Iaşi solicită în continuare demisia de onoare a conducerii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) pentru faptul că au susţinut până în ultimul moment deciziile universităţii.

Potrivit LS Iaşi, reprezentanţii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) au pornit o campanie de bullying pe reţelele de socializare şi pe grupurile interne de discuţii împotriva studenţilor care au contestat din toamnă deciziile UMFST. La unele cămine studenţeşti, s-au afişat liste cu studenţii nevaccinaţi cu scopul de a-i „umili public” (public shaming).

„Decizia instanţei reprezintă un veritabil precedent judiciar, fiind prima hotărâre judecătorească definitivă în ceea ce priveşte suspendarea unor acte administrative ale unei universităţi emise sub pretextul stării de alertă, de pe urma căreia profită toţi studenţii. Îi asigurăm pe toţi cei afectaţi că vom dispune de toate resursele intelectuale şi materiale pe care le avem pentru a duce dosarul la o hotărâre definitivă de anulare, având în vedere recuperarea prejudiciilor materiale care au fost create prin deciziile universităţii. Totodată, în perioada următoare, vom sancţiona prin mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie universităţile şi instituţiile publice care au adoptat măsuri similare, contrare principiilor de drept, normelor constituţionale şi prevederilor legale.” a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor (LS Iaşi).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.