“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Medicii susțin că urmează o nouă epidemie, din cauza copiilor nevaccinați împotriva rujeolei

rujeola

Medicii susțin că există riscul apariției unei noi epidemii, de această dată de rujeolă, în ultima perioadă înmulțindu-se cazurile la copiii nevaccinați.

Declarațiile au fost făcute în contexul în care Ministerul Sănătății a anunțat că în cazul unei epidemii de rujeolă, copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți la școală sau la grădiniță.

„Din păcate, se reia uşor, uşor situaţia anterioară pandemiei. După cum cred că îşi aduce lumea aminte, înainte de 2019, în toată Europa a evoluat un val epidemic de rujeolă, în care e evident că a fost prinsă şi România, chiar cu un număr foarte mare de cazuri. Este o boală pentru care există vaccin de foarte mult timp, iar acum, după ce în perioada pandemiei lucrurile au revenit practic la 0 datorită restricţiilor şi nu vaccinării, acum cazurile de rujeolă reapar.

Noi în luna iulie am avut cam în jur de 25 de cazuri de copii cu rujeolă, veniţi din acelaşi focar, copii nevaccinaţi, proveniţi chiar şi din mame nevaccinate, aşa că probabil lucrurile se vor mai accelera din acest punct de vedere. Ceea ce ne protejează este vaccinul, vaccinul anti rujeolic este administrat încă din primul an de viaţă, conform Programului Naţional de imunizare, există vaccin, există disponibilitate, rămâne să convingem părinţii să adere la acest program de vaccinare”, a explicat, pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală, dr. Simin Aysel Florescu.

Potrivit medicului, mulţi copii rămân neimunizaţi, existând pericolul ca fenomenul îmbolnăvirii să ia amploare în momentul în care va începe şcoala.

Totodată, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală atrage, la rândul său, atenţia asupra acestui fenomen, precizând că medicii văd cazuri foarte grave de îmbolnăvire, tocmai din cauza lipsei vaccinării.

Reamintim că Ministerul Sănătății a anunțat, recent, că, „în situații epidemiologice speciale, cum este cazul rujeolei, copiii nevaccinați trebuie să rămână acasă”, așa cum a relatat R3media.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.