“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

Cosa Nostra de Romania – Mafia cu epoleti. SRI si milioanele de euro de pe aeroport.

coldea1

Noi dezvăluiri din dosarul ”mită pe aeroport” și implicarea fostului șef SRI, Florian Coldea. Finul generalului Coldea era omul de legătură cu firma franceză care voia să obțină contractele de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni.

Cristian Gava, despre care se spune ca ar fi un ofiter acoperit al SIE si care se recomanda in anumite cercuri a fi finul lui Coldea, este persoana care apare in stenogramele dosarului legat de Aeroportul Otopeni si ar fi cel care avea conexiunile cu firma Lagardere Group.

Lagardere este societatea straina care dorea sa puna mana pe spatiile comerciale de la Aeroportul Otopeni, iar Cristian Gava tinea legatura cu conducerea aeroportului, inclusiv cu Consiliul Concurentei. El este foarte bun prieten cu Chiritoiu, cel care a declansat scandalul cu concurenta neloiala.

Deci Gava este cel care tine legatura cu Lagardere si facea jocurile astfel incat firma franceza sa puna mana pe spatiile comerciale de la Aeroportul Otopeni si pe 50% din spatiile de depozitare.

Pana in momentul de fata, Gava nu a fost deferit justitiei in acest dosar, dar cazul este in continuare pe masa anchetatorilor iar mai multi inculpati au facut deja acorduri de recunoastere a vinovatiei.

DNA a trimis la Tribunalul București acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi dintre inculpații din „dosarul Otopeni”, respectiv Cătălin Lăscuț și George Alexandru Ivan, fost director general și, ulterior, director comercial al Regiei Aeroportul Otopeni SA, care administrează și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Tribunalul București a respins cele două acorduri de recunoaștere a vinovăției pe motiv că pedepsele convenite sunt prea mici în comparație cu faptele grave imputate acestora.

Numele lui Coldea apare în stenogramele discuțiilor dintre inculpați
La dosar există mai multe înregistrări realizate de martorul denunțător Hardan Saadeh, care a fost autorizat de un judecător să adune probe esențiale pentru a proba acuzațiile.

În mai multe discuții, citate de G4Media, purtate de Saadeh cu alte persoane, inclusiv cu inculpații, este pomenit numele generalului locotenent Florian Coldea.

Hardan Saadeh: M..e …(cuvânt trivial) .. ne-a dat!
Tănăsescu Radu Laurențiu: Știm cine…
Hardan Saadeh: Urmărești…

Tănăsescu Radu Laurențiu: Știm și pe…mâna cui, pe mâna francezilor! Ca să știi!
Hardan Saadeh: Știi care nu prinde pe mine? Ai zis că Cătălin a vorbit cu ăla, cum îl cheamă…
Tănăsescu Radu Laurențiu: Da, ”We like to play dirty, to have an advantage when we negotiate”!

Hardan Saadeh: Cine ”We like to play dirty”?
Tănăsescu Radu Laurențiu: Aia a zis…Lagardere! They play dirty, to have advantage when will negotiate with us! With us! (Ei joacă murdar pentru a avea un avantaj când negociază cu noi – n.n.)
Hardan Saadeh: Da. Dacă tu zici c-a dat lu’ Coldea bani și Coldea joacă cu francezii, nu-nțeleg!

Tănăsescu Radu Laurențiu: Joacă cu francezii…
Hardan Saadeh: Și de ce dă bani lui?
Tănăsescu Radu Laurențiu: Păi nu, nu știu dacă i-a dat bani și lui Coldea, a dat la băieți prin servicii! Știu!”, este una dintre stenogramele din dosar.

O altă discuție se referă tot la numele de Coldea, fapt ”confirmat de francezi”. Una dintre persoanele a cărui nume este pomenit în dosar a cerut să îi fie verificat biroul, deoarece îi era frică de microfoane și camere de luat vederi.

Tănăsescu Radu Laurențiu: Mai ai pe cineva care îmi poate verifica biroul?
Crețu Marian Gabriel: Da. Eu știu că e țintă. Știu că e țintă de ceva vreme.
Tănăsescu Radu Laurențiu: Păi, știm, de la francezi, de la Florian Coldea.

Crețu Marian Gabriel: Nu știu de unde dar …(neilnteligibil)…
Tănăsescu Radu Laurențiu: Știi cine ne-a făcut, nu?
Crețu Marian Gabriel: Da.

Tănăsescu Radu Laurențiu: Ei, Coldea …e cu francezii.
Crețu Marian Gabriel: Vrei să vorbesc eu cu el?
Tănăsescu Radu Laurențiu vorbește șoptit: E prieten cu Cătălin, dar ăla n-are prieteni. Ăla n-are prieteni, știi cum e”, se arată în altă stenogramă.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.