Cîțu pregătește lovitura pentru Rafila. Este in joc certificatul COVID

PSD trebuie să hotărască dacă susține legea privind introducerea certificatului digital împotriva COVID.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a pasat colegilor de la PSD, din coaliția de guvernare, responsabilitatea pentru adoptarea legii certificatului verde împotriva COVID. El a vorbit despre măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru a opri valul 5 de Covid și despre legea privind certificatul verde.

În acest context, Florin Cîțu susține că măsurile împotriva COVID trebuie adoptate de Ministerul Sănătății. El crede că instituția condusă de Alexandru Rafila trebuie să-și asume un plan de măsuri, a căror eficiență să fie evaluată ulterior.

„Ca să evaluezi ceva, trebuie să vezi. Putem fiecare să avem o opinie, dar nu este normal, nu este profesionist. Poate există un plan la Ministerul Sănătății. Haideți să le dăm șansa celor de la Ministerul Sănătății și după aceea vom vedea dacă realitatea a infirmat sau nu acel plan de măsuri”, a precizat Florin Cîțu.

Citiți și:  ANUNTUL lui Cîțu. NU E NICIO ȘANSĂ ca reforma pensiilor prin PNRR să fie negociată cu UE: E IMPOSIBIL

Cîțu face apel la compromis pe tema certificatului verde
Fostul premier PNL a arătat că partidele din coaliție trebuie să ajungă la un compromis pe legea certificatului verde. Florin Cîțu a mai spus va readuce în dezbatere, la ședința coaliției proiectul de lege privind certificatul verde. Adoptarea legii, a subliniat, depide de PSD.

„Există un certificat verde, există un proiect la Camera Deputaților. Eu cred că e o variantă de compromis, dacă se dorește în coaliție. Când am vrut să fac un proiect de lege, l-am depus la Parlament. E foarte simplu. În coaliție voi aduce din nou pe masă proiectul de lege. UDMR știu că vrea să fie adoptat. Atunci când am depus proiectul, rata de vaccinare a crescut. Când nu s-a mai discutat, s-a văzut că a scăzut. Totul e la PSD acum”, a declarat Florin Cîțu pentru TVR.

Citiți și:  Razboi mocnit in coalitie. Sunt grupuri de interese in jurul lui Rafila care ar bloca certificatul verde

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *