Este stirea ZILEI. S-ar putea da certificate verzi TEMPORARE pentru acești români! Cine ar putea beneficia

 

Certificat verde

Este bomba zilei în România! Controversatul certificat verde, care este necesar acum pentru accesul în foarte multe locaţii, ar putea fi acordat, în curând, şi în mod temporar. Ce condiţie ar trebui îndeplinită?

Se caută noi soluţii pentru trecerea cât mai rapidă peste criza sanitară din România!

Şedinţă tehnică la Guvern! Specialiştii în sănătate caută soluţiile cele mai bune la criza sanitară
La sediul Guvernului a avut loc o întâlnire tehnică, unde specialiştii au încercat să găsească soluţii pentru ca ţara noastră să treacă cu bine peste valul patru al pandemiei, al cărui vârf s-a apropiat deja de 20.000 de cazuri/zi.

Condusă de premierul desemnat şi ministru interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, la şedinţă au mai fost prezenţi şi ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şeful DSU, Raed Arafat, şi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

PSD anunţă că, în calitate de specialişti în sănătate, la această întâlnire cu participat şi deputatul Alexandru Rafila şi senatorul Adrian Streinu-Cercel.

“Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei.

Este nevoie ca toţi specialiştii în sănătate să se aşeze la aceeaşi masă şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a precizat profesorul Rafila.

Certificat verde temporar pentru români?!
Toţi cei prezenţi au analizat mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor COVID-19 la servicii ambulatorii şi medicaţie antivirală, relatează Aleph News.

Cei doi specialişti ai PSD au venit şi cu o propunere interesantă! Românii ar putea primi un certificat verde temporar, în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin anti-COVID. După ce schema de vaccinare va fi completată, acest certificat va deveni definitiv.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua autorităţile în acest sens.

În plus, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar şi organizarea unor structuri de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti la nivel judeţean.

Comisarul european pentru Justiţie nu este de acord cu restricţiile impuse celor nevaccinaţi prin certificatul verde
În tot acest timp, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, atrage atenţia că restricțiile cetățenilor nevaccinați sunt nefondate din moment ce a fost dovedit științific că cetățenii injectați pot fi purtători ai noului coronavirus.

Într-un răspuns dat unei întrebări venite din partea a doi europarlamentari italieni, Reynders a subliniat faptul că impunerea certificatelor verzi în anumite locuri publice este o formă de discriminare pentru cei care au ales să nu se vaccineze din diverse motive.

“Numai persoanele vaccinate, care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele 6 luni sau care și-au făcut un test rapid în ultimele 48 de ore au acces la: unităţi publice, spectacole, evenimente și competiții sportive, muzee, instituții culturale și locuri de cultură, piscine, săli de sport, centre de wellness, târguri, festivaluri, conferințe și congrese, spa, parcuri tematice și de distracție, centre culturale și de recreere, săli de jocuri și cazinouri și competiții publice.

Nu îi discriminează acest lucru pe cei care au ales să nu se vaccineze sau care nu pot face vaccinul, dar respectă toate regulile de sănătate și igienă prescrise, mai ales că s-a dovedit științific că și persoanele vaccinate pot fi purtătoare de virus și că, prin urmare, și ei ar trebui să facă un test rapid?”, afirmă comsiarul european.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *