Cazul Caracal, INGROPAT „din interior”? Cineva inceaca sa scape de dovezi?


Cazul Caracal. Apar informații că dosarul lui Gheorghe Dincă ar putea fi supus unei încercări de înlăturare a dovezilor existente împotriva lui.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Zara susține că statul român ar vinde un Renault Megane ce se potrivește descrierii vehiculului condus de criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă.

Jurnalistul crede că o autoritate a statului român a scos la licitație un autovehicul marca Renault care ar fi fost folosit, de fapt, de Dincă, la răpirea celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Prețul de pornire al licitației este de 1.033 de lei. Ovidiu Zara susține că nu a reușit să afle de către cine a fost indisponibilizat vehiculul, dar că „întâmplător” acesta se afla în județul Olt. Dacă această descoperire se dovedește a fi adevărată, Ovidiu Zara crede că cineva încearcă să îngroape definitv cazul Caracal, scăpând de dovezile existente la dosar.

„Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) vinde la licitație un Renault Megane care seamănă izbitor cu cel folosit de Gheorghe Dincă la răpirea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu !!!!

Culmea, autoturismul vândut se află indisponibilizat în județul Olt.

ANABI a refuzat să îmi spună de la cine a fost indisponibilizat autoturismul.

Dacă se confirmă că este autoturismul folosit de Dincă la răpirea celor două copile, este din ce în ce mai clar că se dorește îngroparea definitivă a cazului. Altfel, acesta ar fi fost vândut doar la finalizarea procesului penal”, scrie jurnalistul de investigație Ovidiu Zara pe Facebook.

În trecut, Ovidiu Zara a fost audiat de procurori pentru lansarea unei ipoteze incredibile, conform căreia Dincă ar fi adus oasele dintr-un cimitir, ca plan de rezervă în cazul în care ar fi fost prinși.

Postarea de pe Facebook de la momentul respectiv, în care Ovidiu Zara își expune teoria:

„Încă de la începutul anchetei de la Caracal am avansat posibilitatea că oasele găsite în butoiul din curtea lui Dincă să fie luate dintr-un cimitir și plantate. Atunci când am făcut această supoziție, m-am bazat în primul rând pe vechimea oaselor respective, dar mai ales pe faptul că nu s-a găsit niciun craniu, iar Dincă și-a ales varianta loviturilor cauzatoare de moarte – infracțiune care generează o pedeapsă mai mică. Dar anchetatorii nu au mers pe această pistă…
Apoi au apărut oasele de la liziera pădurii de lângă Caracal, despre care s-a crezut inițial că sunt ale Luizei, lucru infirmat ulterior. (…)

Investigând, am dat de o sursă care mi-a oferit nume și date, dar și o informație esențială: aceea că scenă cu oasele din butoi și de la liziera pădurii a fost premeditată de Dincă și de complicii săi din rețea. Astfel, am aflat că oasele din butoi ar fi fost luate din cimitirul din Zănoaga (jud. Olt), o localitate la 24 km. de Caracal și că acestea ar aparține unei fete care a decedat acum 4-5 ani la vârsta de 14 ani. La fel, oasele găsite la liziera pădurii ar fi fost luate din cimitirul din Marotinu de Sus (jud. Dolj), o localitate la 26 km. de Caracal și ar aparține unei tinere în vârstă de 22 de ani (asta ar explică lucrarea dentară găsită laolaltă cu mulțimea de dinți cariați despre care anchetatorii susțîn – în mod greșit susțîn eu – că ar aparține Alexandrei).

Se pare că după deshumare, oasele luate din cele două cimitire au fost arse într-o locație de lângă Caracal și apoi plantate în curtea lui Dincă, cu acceptul lui, și apoi la liziera pădurii. Practic, totul a fost premeditat în ipoteza că rețeaua ar da greș, cândva!

Și încă ceva: în privința Luizei am primit nume care, dacă vor fi anchetate, ar putea conduce la găsirea fetelor. Sunt gata, oricând, să pun la dispoziția autorităților toate datele și informațiile pe care le am. Poate informațiile mele nu sunt reale… Dar și dacă sunt? Oricum, cu orice preț, eu voi continuă să investighez acest caz, așa cum pot și mă pricep. Și, într-un final, sunt sigur că adevărul va ieși la iveală! Doamne ajută!”, a scris Ovidiu Zara.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *