Alexandru Rafila: VACCINARE OBLIGATORIE ÎN ROMÂNIA!

VACCINARE OBLIGATORIE ÎN ROMÂNIA

Vaccinarea obligatorie anti COVID ar putea fi luată în discuție în cazul persoanelor de peste 60 de ani, dar şi în privința oamenilor cu probleme medicale grave, spune ministrul Sănătății. Este pentru prima oară când Alexandru Rafila se pronunță în favoarea impunerii vaccinării, în cazul categoriilor vulnerabile.

Ministrul Sănătății susține că nu este adeptul vaccinării obligatorii și declară că problema ar trebui privită din punctul de vedere al categoriilor de vârstă care sunt la risc să dezvolte probleme mai grave. Acesta a dat exemplul persoanelor peste 60 de ani.

Răzvan Dumitrescu: A fost și președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, care și-a exprimat o părere personală. Dar acea părere mergea în sensul vaccinării obligatorii în spațiul Uniunii Europene. Vreau să vă întreb dacă întrevedeți așa ceva în România, având în vedere că din ce în ce mai mult în Uniunea Europeană se vorbește despre asta?

Alexandru Rafila: Eu nu sunt adeptul acestei abordări. Discuția este mai degrabă direcționată spre anumite categorii de populație care sunt la un risc mai mare să facă forme complicate și la risc de deces. În general persoanele peste 60 de ani, la ele se pune mai degrabă această problemă.

Răzvan Dumitrescu: Deja sunt niște țări care aplică amenzi că nu te-ai vaccinat. Întrebarea este dacă în România s-ar putea ajunge la această chestiune.

Alexandru Rafila: Nu am auzit nicio discuție, nici în spațiul public, nici în zona politică (despre o astfel de chestiune, n.red)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *