“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA Putin a ordonat mobilizarea trupelor din Transnistria. Avertisment urgent din Ucraina

ukraine map2 02364400 553x420 1

Vladimir Putin a luat decizia finală. Trupele sunt pregătite. Rusia a mobilizat trupele ruse și transnistrene pentru provocări la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de Statul Major al Forțelor Ucrainene. Pe de altă parte, ministerul de Externe al Republicii Moldova a transmis un mesaj important.

Statul Major al Forțelor Ucrainene au anunțat sâmbătă, că Rusia a ordonat trupelor sale din Transnistria mobilizarea pentru a creat o serie de provocări și acțiune demonstrative la granița cu Ucraina.

Pe de altă parte, ministerul de Externe al Republicii Moldova, a transmis, printr-un mesaj pe Twitter, publicat sâmbătă, că „instituțiile de stat responsabile din Republica Moldova monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune”.

Biroul pentru Reintegrare din cadrul Guvernului a precizat sâmbătă că nu există informații care să confirme anunțul Statului Major al Ucrainei potrivit căruia trupele transnistrene și ruse au promit ordin de mobilizare și sunt gata să producă incidente și provocări armate.

Anunțul oficial făcut de Republica Moldova după avertisment
„Instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune. În context, ținem să informăm că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Autoritățile competente ale Republicii Moldova vor continua schimbul de informații cu partenerii țării noastre în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor”, a precizat instituția din cadrul Guvernului de la Chișinău.
știrea inițială

„S-au intensificat lucrările de atragere a unităților de trupe rusești cu sediul pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova pentru a desfășura provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina. Redistribuirea trupelor ruse și a unităților militare transnistrene. Republica Moldova a fost luată în considerare pentru a se pregăti pentru desfășurarea unei demonstrații de pregătire pentru o ofensivă și, eventual, ostilități împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Statului Major ucrainean.

Semnalul venit dinspre Odesa
Președintele Consiliului Regional Odesa, Serghei Bratciuc, a spus că regiunea Odesa va ține cont de aceste riscuri. De asemenea, Ministerul Apărării al Federației Ruse a decis să convoace o întâlnire militară cu rezerviștii în perioada 4 aprilie – 23 mai, susține G4media.

Sursa mai anunță că în „teritoriile ocupate temporar” în Ucraina, ocupanții răpesc localnici, bombardează zonele rezidențiale, ocolesc infrastructura civilă, jefuiesc și fură.

Ocupanții își retrag trupele în direcții separate, probabil pentru a întări grupările pentru o nouă ofensivă în direcțiile Slobozanski, Donețk și Lugansk. Pe direcțiile Donețk și Lugansk, Forțele Armate ale Ucrainei au respins 9 atacuri inamice, au distrus 8 tancuri, 44 de vehicule blindate de luptă, 16 vehicule și 10 sisteme de artilerie.

Rușii suferă pierderi în regiunea Lugansk
Statul Major al Ucrainei mai anunță că în ceea ce privește războiul din Ucraina, rușii continuă să sufere pierderi în regiunea Lugansk. Spitalul local din Alchevsk a primit aproximativ 30 de militari ruși din detașamentele ceceni răniți din zona de luptă de lângă Popasnaia. Conform informațiilor disponibile, rușii lasă morții pe câmpul de luptă. Pe parcursul săptămânii trecute, pierderile de personal din unitățile așa-numitului Corp 2 Armată al Rusiei s-au ridicat la circa 800 de persoane.

Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat încă că ar avea loc mișcări de trupe în regiunea separatistă transnistreană.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.