ALERTA Arafat, avertisment pentru români în caz DEZASTRU NUCLEAR

Raed Arafat, șeful DSU, a lansat un avertisment serios pentru români în caz dezastru nuclear la centrala atomică Zaporojie. Acesta spune că în cazul unui astfel de incident, lumea trebuie să rămână calmă deoarece va fi informată cu măsurile care se vor lua în astfel de situații.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, cere oamenilor să rămână calmi și liniștiți, deoarece Zaporojie este departe de România. Mai mult, CNCAN a făcut o serie de informări cu privire la acest aspect, transmițând că pentru România nu există un pericol imediat, fiind distanţa foarte mare.

Raed Arafat, avertisment pentru români în caz dezastru nuclear: Lumea trebuie să rămână calmă
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, medicul Raed Arafat, transmite un mesaj de calm cu privire la un posibil dezastru nuclear care s-ar produce la centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina, el arătând că această centrală este situată departe de România. Arafat subliniază că, în cazul unui incident nuclear, ”nu se pune problema” ca populaţia să nu primească ”informaţia corectă cu indicaţiile corecte”.

”La acest moment, ce pot să vă spun, că lumea trebuie să rămână calmă, liniştită, Zaporojie este departe de România şi aici inclusiv din partea CNCAN-ului au fost făcute informări că nu există un pericol imediat, fiind distanţa mare, să fie un impact majori asupra populaţiei din România. Bineînţeles, orice situaţie se evaluează individual, dar aici nu vorbim de ceva care este în vecinătatea României”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Euronews România.

El a arătat că în cazul unui dezastru nuclear ”nu se va afla peste 10 zile”, subliniind că ”nu se pune problema” ca populaţia să nu primească ”informaţia corectă cu indicaţiile corecte”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *