Vor ucide 40 000 de porci in Romania, pe motiv de pesta porcina. Si uite asa, ne pregatesc blidul cu gandaci: ne vor mai ucide vacile pe motiv de incalzirea climei, gainile pe motiv de gripa aviara. etc.

România nu va scăpa prea curând de pesta porcină din cauza lipsei unui vaccin împotriva acestei boli, spune ministrul Agriculturii Petre Daea.

Asta în contextul în care un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la o fermă din Timiș.

Autoritățile din Timiș au confirmat miercuri existența focarului de pestă porcină din comuna Parța situată la mai puțin de 20 de km de Timișoara. Boala a fost depistată în urmă cu câteva zile când au început sa moara primele animale.

Au fost prelevate probe iar analizele de laborator au confirmat existența peste africane. Cei aproape 40.000 de porci vor fi acum omorâți și se vor lua măsuri pentru combaterea răspândirii bolii.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Este o problemă serioasă, deci este o problemă gravă pentru că acest virus n-are leac. În primul rând nu există un vaccin care să preîntâmpine îmbolnăvirea porcilor, în al doilea rând nu este un tratament. Din punct de vedere al medicinei în domeniu n-am găsit soluția pentru a preîntâmpina o asemenea boală.”

Pesta porcină africana nu afectează oamenii, neexistand niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în randul porcilor și cauzează pierderi financiare mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *