“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

VESTI PROASTE PENTRU SOFERI: Preţul RCA creaste iar. O asigurare ar putea să coste şi 2.000 de lei

rca

Noua lege prin care se calculeaza tarifele RCA va fi modificată. Asta cere Comisia Europeană.

Se vor elimina toate pârghiile care ţineau preţurile în frâu, după ce, de anul trecut RCA se calculează dupa nişte preţuri de referinţă.

Concret, anul trecut când a intrat în vigoare legea, existau niste prevederi care nu au fost pe placul companiilor de asigurări şi astfel au dus la plafonarea tarifelor.

S-a stabilit o formula de calcul: cheltuielile administrative ale companiilor de asigurari nu puteau depasi 25%. In perioada 2015-2016, pretul RCA era compus din 30%-35% cheltuielie cu daunele, si 65% cheltiulie administrative, raportau pierderi.

Comisia Europeana vrea sa elimine acest plafon de 25% si asta automat ar putea inseamna ca ne intoarce la preturile din 2015-2016, cand asigurarea unui tanar ajungea la 1.800 de lei- 2.000 de lei.

Exista anumiti asigurati care au frecventa a daunei ridicata (transportatorii) si in noua lege nu ai voie sa maresti mai mult de 36% (chiar daca ai malul maxim 8) si asta a insemnat au beneficiat de o plafonarea preturilor.

Prin noua lege, transportatorii au beneficiat de o scadere de 350% a politei pentru cei cu daune multe.

Comisia Europeana propune sa se elimine si asta si s-ar ca si transportatorii sa se intoarca la nivelul preturile din 2016, cand plateau in jur de 5.000 de euro.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.