“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ȘTIRI BUZAU

VESTI BUNE! Primarul Buzaului, Constantin Toma, va evacua toate familiile de TIGANI din Centrul Vechi care au distrus CLADIRILE si plateau o chirie de sub 50 de lei pe luna!

centru vechi buzau

TIGANII ASISTATI SOCIAL CARE LOCUIESC CA PARAZITII IN CENTRUL BUZAULUI VOR FI EVACUATI SI MUTATI IN FOSTELE CENTRALE TERMICE ALE RAM

După ce şi-a pus în cap tiganii tarabagii din Bazar, pe care îl va transforma din iunie în sediu secundar al Primăriei, edilul Constantin Toma anunţă că îi va evacua pe chiriaşii (tot de etnie) care locuiesc în clădirile vechi din centrul istoric. Primăria va aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care sunt monumente istorice.

Buzoienii care au ocazia să intre în curţile interioare ale caselor cu etaj de pe strada Cuza Vodă rămân cu un gust amar după ce observă condiţiile inumane de aici. Pereţii stau să cadă, în curţi s-au depozitat diferite obiecte, iar prin colţuri s-au înfiinţat coteţe în care tiganii cresc găini.

Dincolo de pereţii caselor dărăpănate se află centrul istoric al municipiului, recent modernizat. Trecătorii n-au habar ce se ascunde dincolo de faţada clădirilor. Buzoienii apreciază felul în care arată centrul istoric, după reabilitare cu fonduri europene, dar sunt de părere că mai sunt multe de făcut mai ales la faţada unora dintre clădirile istorice.

Aceste case aparţin Primăriei, iar în opt dintre ele locuiesc de zeci de ani chiriaşi tigani care plătesc lunar o chirie modică, sub 50 de lei/lună.

Conducerea Primăriei recunoaşte că este o problemă în zona centrală şi dă asigurări că în cel mai scurt timp situaţia se va rezolva. ”Pe chiriaşii primăriei din cele opt locuinţe, în marea lor majoritate asistaţi social, vor găsi soluţii să-i mutăm în altă parte. Mă gândesc la amenajarea unora dintre fostele centrale termice ale RAM, dar şi la alte variante”, a spus Toma.

După proiectul cu fonduri europene implementat în timpul mandatului fostului primar, noul edil, Constantin Toma, urmăreşte să reabiliteze ultimele clădiri lăsate în paragină de pe strada Cuza Vodă.

„E vorba de imaginea oraşului nostru. Vin străini, oameni importanţi în oraşul nostru, ne facem de râs. Chiar în centrul oraşului să te prezinţi cu asemenea ruine şi cu mizeria de rigoare. Vom aloca bani pentru refacerea acestor clădiri care, atenţie, sunt monumente istorice. Din luna iulie se va termina şi cu comerţul de la Bazar, sper că în curând Buzăul va avea un centru cu care să ne mândrim în faţa vizitatorilor şi turiştilor ajunşi la noi în oraş”, a declarat primarul Constantin Toma.

Clădirea din capătul străzii Cuza Vodă, care acum găzduieşte bazarul oraşului, va fi transformată din spaţiu destinat activităţilor comerciale, în sediu secundar al Primăriei. Astfel, din iunie, comercianţii vor fi relocaţi într-o altă zonă. (Sursa: Adevarul)

VEZI SI: O femeie a fost VIOLATA de patru TIGANI de faţă cu soţul ei. Cei doi au fost luaţi la ocazie de către violatori

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.