“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

Val suspect de pensionări in POLLITIE. Angajații tineri părăsesc sistemul invocând depresia

DGA e1717065371257 1000x600 1

Un val suspect de pensionări, pe motiv de depresie, are loc interiorul MAI, printre polițiști, jandarmi și pompieri. Procurorii DNA și DGA verifică legalitatea acestor acte pentru a vedea cum, de exemplu, un polițist de doar 25 de ani, a putut ieși la pensie, deși a fost prins drogat la volan.

Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne și DNA au descins, marți, 4 iunie 2024, la Direcția Medicală a MAI și Spitalul Gerota, care aparține tot de Ministerul de Interne, de unde au ridicat mai multe documente care le-a permis unor politiști, jandarmi și pompieri să se pensioneze pe caz de boală.

Potrivit unor surse „Adevărul”, probatoriul vizează pensionările din ultimii doi ani, dosarul fiind inițiat la sesizarea din oficiu a ofițerilor DGA. Cei mai mulți dintre pensionarii pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.

Printre cazurile vizate de anchetatori este și cel al unui polițist din Satu Mare care s-a pensionat recent, la 25 de ani, dupa ce, în 2023, a fost prins drogat la volan. El s-a pensionat după 5 ani în sistem, invocând probleme psihologice.

Anchetatorii au suspiciuni cu privire la legalitatea emiterii documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.