“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Va fi prăpăd! Ce se întâmplă cu certificatul verde

certificat verde

În scurt timp se ia decizia care îi vizează pe milioane de români. Legea care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă intră la dezbateri în Camera Deputaților. Deputații din comisiile de specialitate au demarat discutarea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Informația a fost furnizată de Ionuț Moșteanu, liderul grupului de deputați USR.

În prima fază va începe dezbaterea proiectului la Comisia de Sănătate. Aceasta va fi și cea care va întocmi un raport asupra proiectului de lege. Deputații din Comisia de Muncă au cerut celorlalte cinci comisii sesizate să aibă o ședință comună.

Trebuie subliniat că cei de la vârful Camerei Deputaților au respins, marți cererea USR, ca proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă să fie dezbătută în regim de urgență. Anterior, proiectul fusese respins de Senat la votul din plen. Camera Deputaților e cameră decizională.

Decizia care îi vizează pe milioane de români. Ce se întâmplă cu certificatul verde
Potrivit celor afirmate de Ionuț Moșteanu, citat de G4media, astăzi s-a reușit ca vechile partide să fie convinse că e nevoie de urgentarea dezbaterii pe legea privind certificatul verde.

„Acest certificat poate impulsiona vaccinarea și poate salva la propriu mii de vieți în țara noastră. Pe lângă criza politică, avem o criză sanitară pe care trebuie să o rezolvăm, nu putem aștepta finalizarea negocierilor între Cîțu și Ciolacu. De astăzi încep dezbaterile în comisia de Sănătate și imediat cum vor fi finalizate, legea va ajunge la votul final”, a susținut liderul USR. El a arătat că legea se află pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului final.

„Colegii mei din Comisia de Sănătate din Camera Deputaților vor lucra pe această lege pentru a face câteva schimbări, USR va prezenta miercuri un policy brief care va prezenta viziunea noastră. Sperăm ca această lege să treacă cu o largă majoritate, toate partidele să dea dovadă de responsabilitate”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Ce pățesc angajații care refuză să prezinte certificatul verde

Proiectul de lege prevede că angajații care vor refuza să prezinte certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează ar putea avea contractul de munca suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile. Dacă cei nevaccinați până acum decid să se vaccineze cu prima doză, atunci instituția de stat la care lucrează va deconta testele de depistarea a infectării cu coronavirus până la emiterea Certificatului Verde. În cazul privaților, decontarea este la decizia angajatorului.

Angajații care aleg să nu se vaccineze vor trebui să-și facă teste anti-COVID periodic, fie test PCR la fiecare 72 de ore, fie antigen la 48 de ore, iar costurile destul de mari vor trebui suportate de angajați.

În situația în care angajații refuză să se vaccineze și refuză să se testeze, atunci angajatorul poate decide suspendarea lor fără drept de plată pentru 30 de zile, atât la privat cât și la stat. Dacă nici după 30 de zile angajații nu prezintă certificatul verde, atunci vor fi concediați la stat, iar la privat angajatorul poate decide dacă le prelungește suspendarea sau îi concediază.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.