“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rasturnare de situatie. Bomba zilei despre certificatul verde

62214529

În contextul în care autoritățile nu sunt hotărâte cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă, un cunoscut medic a vorbit despre cât de eficient ar fi documentul pe fondul valului 5 al pandemiei.

Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică
Cunoscutul medic Tudor Ciuhodaru a declarat miercuri la Antena 3 că introducerea certificatului verde la locul de muncă nu va combate efectele pandemiei de coronavirus și nici valul 5. În schimb, el este de părere că trebuie găsite alte metode prin care România să poată salva viețile oamenilor.

„Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică și cu ceea ce se întâmplă în această pandemie. Pentru că dacă vrei cu adevărat să combați pandemia vii cu un ansamblu de măsuri concrete, cu o strategie coerentă, pe care v-am spus-o de la începutul acestei pandemii. Măsuri de distanțare, adică masca și măsuri de protecție fizică, testarea extinsă, regulată, gratuită.

Pentru că depistezi la timp, izolezi la timp. Accesul la medicamente cât mai repede, din momentul în care ai simptome sau ești depistat pozitiv. Și, evident, vaccinare, dar în contextul unui consimțământ informat,”, a explicat medicul.

Medicul a subliniat că infectările vor crește oricum dacă testarea nu va fi extinsă și gratuită, subliniind, de asemenea, că oricine poate transmite boala.

„Iar a discrimina anumite categorii, până la urmă oricine poate transmite boala. Dacă nu le asigurăm această testare extinsă, regulată, gratuită, în toate profesiile, vom constata, ca și în afară, vaccinați sau nu, numărul de cazuri crește semnificativ.

Iar noi vrem să oprim această pandemie, să ținem situația sub control, în niciun caz să restricționăm drepturile la muncă sau la sănătate, în contextul în care există soluții mai bune”, a adăugat acesta.

Alexandru Rafila a explicat când ar trebui introdus certificatul la locul de muncă
Ministrul Sănătății a declarat, miercuri, că ”dacă nu este aprobat în perioada imediat următoare, peste 2-3 săptămâni vom fi în vârful valului şi efectul va fi mult diminuat”.

Oficialul a cerut şi ajutorul şi solidaritate din partea populaţiei, pentru ca restricţiile anunţate astăzi să fie menţinute în vigoare o perioadă cat mai scurtă de timp.

“Am discutat despre capacitatea de spitalizare din întreagă țară. Legat de acea structura de coordonare la nivel județean, care să poată să ducă la îndrumarea pacienților cu alte patologii sau infectați COVID către spitalele din fiecare județ sau județele învecinate.

Totul astfel încât să nu mai revenim la situația în care am fost anul trecut sau acum doi ani, când pacienții cu boli cronice au avut un acces limitat la serviciile medicale.

Avem nevoie de participare și de solidaritate din partea populației, pentru că măsurile să fie cu adevărat eficiente, iar măsurile CNSU să fie aplicate pentru o perioada limitată de timp.

Vrem să menținem școlile deschise pentru cât mai mult timp posibil”, a explicat, Alexandru Rafila, în conferinţa de presă susţinută miercuri la sediul Guvernului.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.