“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rafila, ANUNTUL momentului. Când va fi eliminat certificatul verde din Romania

alexandru rafila 2 1024x683 1

Vești de ultimă oră de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Certificatul verde dispare din România. Anunțul a venit chiar acum. Când va fi eliminat documentul și ce restricții vor mai fi relaxate?

Vestea momentului vine de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a vorbit despre evoluția pandemiei de COVD. Potrivit acestuia, s-a atins indicele de refererință de sub 50% grad de ocupare al paturilor la ATI.

În acest sens, ministrul anunță că în România vor fi relaxate mai multe măsuri, printre care se numără renunțarea la certificatul verde în centrele comerciale, dar și eliminarea purtării măștii de protecție în spațiile exterioare.

Totodată, el a mai adăugat că, potrivit estimărilor, în maximum două săptămâni, România va înregistra sub 1.000 de infectări zilnice.

”Am atins parametrul de referință, adică 50% din paturile de la ATI sunt libere. Ministerul Sănătății propune Guvernului României măsuri de relaxare.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, vă rog să remarcați scăderea la toți indicatorii. Avem o descreștere a numărului de cazuri Evoluția ratei de pozitivare, care este la 15%, un trend descendent al numărului de decese, dar și o scădere a cazurilor celor internați la ATI. Estimăm că în 1-2 săptămâni vom ajunge la sub 1000 de cazuri pe zi, ceea ce va conduce și la o scădere a ratei de infectare la nivel național”, a spus Rafila.

Certificatul verde nu va ma fi necesar în România
Referitor la situația de la ATI și a măsurilor de relaxare, Rafila susține că în prezent România are sub 50% dintre acestea ocupate. Astfel, dacă lucrurile vor continua în această manieră, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în restaurante, hoteluri sau instituții publice.

În același timp, va fi permis accesul mai multor persoane la evenimentele culturale, iar restricțiile de interval orar vor dispărea. Rafila a mai adăugat că odată cu relaxarea măsurilor se vor putea organiza și evenimente private, cu maxim 200 de persoane

Referitor la masca de protecție, aceasta nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, ci doar în cele închise.

În ceea ce privește paturile la ATI am ajuns la sub 50%, am ajuns la 47,5%, ceea ce ne-a determinat să solicităm o serie de măsuri de relaxare:

– Accesul fără certificat Covid în hoteluri, instituții publice, restaurante etc.

– Creșterea capacității de la 30% la 50% pentru evenimente culturale și fără restricții de interival orar

– se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane.

– masca nu se mai utilizează în mediul exterior, dar rămâne obligatorie în spațiile închise”, anunță ministrul.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.