“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Ursula von der Leyen bagă adânc mâna în bugetul statelor UE: Comisia cere 50 de miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina

mttCl1687285262 jpg

Comisia Europeană le-a cerut marţi statelor UE o contribuţie suplimentară de 50 de miliarde de euro la bugetul multianual al blocului comunitar până în anul 2027, transmite AFP.

“Propunem o rezervă financiară pentru următorii patru ani de 50 de miliarde de euro. Aceasta include deopotrivă împrumuturi şi granturi”, a declarat în faţa presei preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Această rezervă le va oferi o “perspectivă” ucrainenilor şi “şi ar trebui de asemenea să incite alţi donatori să se angajeze” financiar, a motivat ea.

Noua contribuţie “ne va permite să ne calibrăm cu adevărat sprijinul financiar în funcţie de evoluţia situaţiei pe teren, întrucât noi toţi ştim că un război cere din partea noastră cea mai mare flexibilitate”, a mai argumentat Ursula von der Leyen.

Această contribuţie suplimentară la bugetul plurianual al UE pentru perioada 2021-2027 va necesita o aprobare în unanimitate din partea statelor membre şi de asemenea acordul Parlamentului European.

Economia Ucrainei s-a contractat anul trecut cu 30%, iar Banca Mondială estimează că această ţară va avea nevoie de circa 411 miliarde de dolari numai pentru reconstrucţie. Ministrul ucrainean de finanţe, Sergii Marcenko, le-a spus în aprilie omologilor săi din statele Uniunii Europene că Ucraina va avea nevoie anul viitor de cel puţin 18 miliarde de euro ca ajutor macrofinanciar din partea UE, sumă echivalentă celei oferite Kievului anul acesta de blocul comunitar, şi a cerut în plus începerea reconstrucţiei Ucrainei înainte să se termine războiul cu Rusia.

Separat de ajutorul financiar pentru Ucraina, preşedinta Comisiei Europene a cerut marţi încă o suplimentare a bugetului comunitar, de 15 miliarde de euro, pentru gestionarea migraţiei. Aceste fonduri vor fi destinate susţinerii statelor membre pentru “a consolida controlul frontierei noastre externe” şi cooperării cu statele terţe. Von der Leyen a cerut de asemenea alte 10 miliarde de euro pentru consolidarea “rezilienţei şi competitivităţii” economiei europene.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.