Undă de șoc la nivel european. Viktor Orban, făcut praf de președintele Comisiei Europene

Cutremur în Ungaria, după ce lidera Comisei Europene a lansat o undă de șoc la nivel european, după ce l-a făcut praf pe Viktor Orban, liderul de la Budapesta, în ultimul său discurs.

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a spus că Ungaria, la fel ca toate statele membre UE, s-a angajat să adere la valori comune, comentând ultimele declarații scandaloase ale premierului ungar Viktor Orban, care a fost mustrat pur și simplu pentru cuvintele sale.

Cutremur în Ungaria. Undă de șoc la nivel european. L-au făcut praf pe Viktor Orban
„Discuțiile politice fac parte din viața democratică, iar valorile care sunt aprobate și acceptate în comun trebuie să stea la baza lor. Valorile comune sunt consacrate în tratatele europene și internaționale, în special în Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a UE. Cu toții am promis să le susținem și să le protejăm”, a spus ea.

„Discriminarea rasială este călcarea în picioare a acestor valori. Uniunea Europeană este construită pe egalitate, toleranță, corectitudine și fair-play”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

Anterior s-a aflat că 53 de europarlamentari au făcut apel la președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cu o cerere de convocare a unei sesiuni de urgență pentru a discuta declarațiile lui Viktor Orban.

Sâmbăta trecută, în cadrul „Universitații de vară Tushvanios” din stațiunea Beile Tușnad, Viktor Orban a vorbit împotriva „amestecării” raselor europene și extraeuropene în discursul său, care a revoltat imediat partidele de opoziție și politicienii europeni.

Apoi, consilierul primului ministru al Ungariei, Zsuzsa Hegedyush, și-a anunțat public decizia de a pune capăt cooperării cu acesta, după un discurs scandalos despre „puritatea națiunii” și „declinul Europei”.

Orban însuși a răspuns printr-o scrisoare publică de răspuns din partea consilierului său, afirmând că nu poate fi „acuzat cu adevărat serios de rasism după 20 de ani de lucru împreună”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *