“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALPOLITICASTIRI

Viktor Orbán: “Turcii şi ungurii vor domina lumea!”

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTFmMTQ5M2IzYWNmZDlmMGMzZmZlZTg3MDM4Nzk1ZTY1.thumb

Ungaria și Turcia au semnat un acord de colaborare strategică la nivel înalt, evenimentul având loc în Budapesta și fiind semnat de premierul ungar, Viktor Orbán, și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. În declarația dată după semnarea acordului, premierul maghiar a subliniat dorința ca turcii și maghiarii să fie câștigători în secolul XXI.

Orbán a subliniat că cooperarea reprezintă cea mai strânsă formă de prietenie, fraternitate și colaborare politică în limbajul diplomației. Totodată, a menționat că, în trecut, maghiarii au fost în situația de a pierde, dar acum, în secolul XXI, se dorește ca aceștia să devină câștigători, căutând aliați pentru a susține această perspectivă.

Premierul maghiar a evidențiat importanța angajamentului și a exprimat speranța că tot ceea ce este prevăzut în planurile prezidențiale turcești, referitoare la următorii o sută de ani, va deveni realitate.

În timpul președinției ungare a UE, Ungaria va căuta să modernizeze uniunea vamală dintre UE și Turcia și va susține Turcia în demersul său pentru liberalizarea vizelor.

În privința relațiilor economice, Orbán a subliniat dublarea schimburilor comerciale de mărfuri în ultimii 10 ani, prezența a 500 de companii turcești în Ungaria și a 100 de companii maghiare în Turcia. Investițiile turcești în Ungaria sunt în creștere continuă, extinzându-se către noi domenii și includând acorduri în dezvoltarea căilor ferate și industria militară.

Rolul Turciei în asigurarea securității Ungariei, în special în securitatea energetică, a fost subliniat de șeful diplomației ungare. Orbán a menționat că fără Turcia, Ungaria nu poate fi considerată în siguranță și că Turcia joacă un rol esențial în controlul migrației care amenință Ungaria.

În domeniul securității energetice, Ungaria și-a exprimat intenția de a achiziționa gaze naturale care să tranziteze Turcia și să le cumpere direct din această țară.

Orbán a accentuat, de asemenea, dezvoltarea colaborării dintre universitățile celor două țări și a anunțat acordarea a 200 de burse de stat pentru studenții turci. Anul viitor va fi dedicat sezonului cultural în cadrul sărbătoririi a o sută de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, iar anul 2025 va fi axat pe cooperarea științifică și inovare.

Orbán a concluzionat că relațiile dintre cele două țări se îndreaptă către un nivel foarte înalt, unul neatinse până acum. Evenimentul a fost marcat printr-o serie de semnături ale unor acorduri în diverse domenii precum serviciile sociale, cercetarea și dezvoltarea, apărarea națională și cooperarea externă, precum și colaborarea în domeniul energiei nucleare, urgențelor civile și comunicării interguvernamentale.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.